6. Jakso

 

Ennen kuin aloitan katsomisen:

Ensimmäiset viisi jaksoa jättivät todella positiivisen kuvan ja toivon todella, että sama linja jatkuu tulevissa jaksoissa. Edellisessä jaksossa jäimme kohtaan, jossa Kagome herää elämän ja kuoleman rajaporteilta ja näkee Inuyashan juttelevan äidilleen, joka on ihminen. Mutta Kagome huomaa, että Inuyashan äidin kasvot eivät peilaudu veden pintaan, joten hän ei ole ihminen. Kuudes jakso alkaa siis niin, että tunnelma on hyvin jännittynyt.

 

Jakso alkaa:

Katsottuaan aikansa kykenemättömänä liikkumaan, Kagomen keho palautuu normaaliksi kun Myouga The Flea löytää Kagomen ja imee tämän verestä myrkyn pois. Kagome saa kuulla Myougalta, että Sesshomaru havittelee hänen ja Inuyashan isän luita. Niissä on ilmeisesti edelleen jotain taikavoimaa? Sesshomaru ei kuitenkaan tiedä, missä hänen isänsä jäänteet ovat ja hän tarvitsee siihen Inuyashan apua. Inuyasha ei tietenkään ikinä kertoisi Sesshomarulle, että missä heidän isänsä jäänteet ovat ja juuri sitä varten tarvitaan Inuyashan "äitiä", joka on ilmeisesti jonkinlainen sielunimijä? Inuyashan "äiti" levitti lampeen lumpeenkukan lehtiä ja pyysi Inuyashaa katsomaan niitä.

   Inuyashan kiltisti totellessa hänen "äitinsä" upottaa Inuyashan veden alle pitäen tästä kuitenkin kiinni. Inuyasha ei kuitenkaan pelästy, sillä hänen "äitinsä" kertoo hänelle, että hänen täytyy muistella isänsä hautapaikkaa, sillä se on tärkeä tieto. Inuyasha tekee työtä käskettyä, mutta ei muista hautapaikan sijaintia tarkkaan. Inuyasha avaa veden alla silmänsä hetkeksi ja katsoo "äitiään" kohti ja tajuaa, ettei tällä ole kasvoja. Samaan aikaan Kagome on onnistunut herättämään kehonsa täysin ja hän ymmärtää Myougan avustuksella, että jos hän haluaa Inuyashan "äidin" lopettavan Inuyashan sielun imemisen, hänen täytyy lopettaa Inuyashan illuusio tämän äidistä. Kagome tajuaa nopeasti, että hänen täytyy rikkoa veden pinta ja se auttoikin Inuyashan virkoamaan ja irtautumaan "äidistään".

Ei aikaakaan kun Sesshomaru löytää heidät ja hyökkää Inuyashan kimppuun toiveenaan saada tieto siitä, missä heidän isänsä rippeet ovat haudattuna. Kun Sesshomaru tarkastelee Inuyashan silmiä, hän tajuaa, että heidän isänsä rippeet on piilotettu mustaan helmeen, joka on naamioitu Inuyashan silmän mustuaiseksi. Sesshomaru repii helmen irti Inuyashan silmästä ja rikkoo helmen Jakenin toteemikepillä. Kun musta helmi rikkoontui, se avasi ilmaan mustan portin, joka muistuttaa mustaa aukkoa. Kagome ja Inuyasha astuvat portista, jotta he löytäisivät Sesshomarun joka oli myös mennyt portista. 

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 6

Portti, joka johtaa Inuyashan ja Sesshomarun isän haudallle.

Sesshomaru löysi isänsä hautapaikasta Tessaiga- miekan, joka on tehty hänen isänsä hampaasta. Jaken kertoo, että jos Sesshomaru ottaa tuon miekan käteensä, hän saa kaikki isänsä voimat. Sesshomaru yrittää tarttua miekkaan ja onnistuukin siinä, mutta miekka tuntuu hylkivän häntä. Lisäksi se erittää Sesshomarun käteen myrkkyä.

   Tällä välin Inuyasha ehtii hyökätä Sesshomarun kimppuun, mutta Sesshomaru onnistuu väistämään Inuyashan hyökkäysyrityksen. Myouga kertoo Inuyashalle, että tämän on yritettävä nostaa miekka käsiinsä, mutta Inuyashaa ei kiinnosta vaan hän on enemmän kiinnostunut ottelemaan veljensä kanssa. Myougan mukaan Tessaiga- miekka oli suunniteltu Sesshomarulle kuten kaikki heidän isänsä perintö. Inuyashaa tämä ei kuitenkaan kiinnosta, häntä ei kuulemma voisi vähempää kiinnostaa jokin arvoton roju. Kagome saa kuitenkin Inuyashan mielen muuttumaan ohjeistamalla, että koska Sesshomaru on liian hyvä taistelemaan, Inuyashan ei pitäisi yrittää satuttaa tämän kehoa vaan egoa. Niinpä Inuyasha yrittää nostaa Tessaiga- miekkaa. Kaikki huomaavat, että miekka ei eritä Inuyashaan myrkkyä samaan tapaan kuten se eritti Sesshomaruun.

Kuvahaun tulos haulle Inuyasha episode 6

Tessaiga- miekka, jota Inuyasha yrittää ottaa haltuunsa.

Mutta mikä ihme siinä on, että Inuyasha yrittää repiä miekkaa irti kivestä yhdellä kädellä? Hei haloo..sulla on kaksi kättä..käyttäisit niitä! Inuyasha ei kuitenkaan onnistu nostamaan miekkaa ja kaikki ovat ihmeissään. Muiden ihmetellessä Sesshomaru hyökkää Inuyashan kimppuun. Mitäpä jos Inuyasha kokeilisit seuraavalla kerralla nostaa miekkaa kahdella kädellä? 

Inuyasha ja Sesshomaru jatkavat taistelua ja näyttää siltä, että Inuyasha on häviämässä. On varmaan aika oletettavaa, että puolidemoni ei pärjää kokodemonille. Kagome huomaa, että Jaken yrittää auttaa Sesshomarua toteemikeppinsä avulla ja hän rientää Jakenin kimppuun. Onnistuttuaan saamaan Jakenin kumoon, Kagome menee Tessaiga- miekan luokse ja onnistuu vetämään miekan irti yhdellä rykäyksellä. Samalla Sesshomarun parhaillaan tekemä taika keskeytyy. Kukaan ei osaa muuta kuin ihmetellä. Miekka ei näyttänyt tekevän Kagomelle mitään, mikä on outoa, sillä luulisi, että taikamiekan haltuun ottamisesta tapahtuisi jotain.

 

Jakso loppuu Kagomen sanoihin: "Now what?"

Kuvahaun tulos haulle Inuyasha episode 6

"Hups. Mites tässä nyt näin kävi?"

 

Loppuarviointi:

Tämä jakso ei yltänyt ihan yhtä hyvälle tasolle kuin muutama aikaisempi jakso. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jakso olisi huono. Se ei vain ollut ihan yhtä hyvä. 

  • Jakso oli teknisesti hyvin tehty ja sitä oli miellyttävä katsoa.
  • Sesshomaru ei edelleenkän ole missään määrin minua miellyttävä hahmo, mutta se voi olla ihan hyväkin juttu, että sarjassa on jokin sellainen hahmo, josta ei pidä. 
  • Inuyasha on muuttunut huomattavasti helpommin lähestyttävämmäksi ja ymmärrettävämmäksi hahmoksi.
  • Iso plussa siitä, että Kagome ei ole enää mikään typerä neito, joka kaipaa joka tilanteessa pelastusta vaan osaa jopa toimia itsenäisesti. 

Pisteet:

4/5

 


 

7. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Olen yllättynyt siitä, kuinka nopeasti tämä anime muuttui hieman tylsästä todella hyväksi. Odotan innolla tätä jaksoa sekä tulevia jaksoja. 

 

Jakso alkaa:

Inuyashassa, Sesshomarussa ja Kagomessa herättää suurta ihmetystä se, miksi Kagome pystyi nostamaan Tessaiga- miekan, mutta kumpikaan Inuyasha tai Sesshomaru ei siihen kyennyt. Seshhomaru onnistuu taiallaan luomaan sulaa laavaa Kagomen ja miekan päälle. Miekan täytyy olla joko todella huono tai sitten Sesshomaru on todella vahva. Inuyasha suuttuu Kagomen menettämisestä niin paljon, että hyökkää Sesshomarun kimppuun ja onnistuukin osumaan häntä rintakehään, ei tosin kovin vahvasti. 

   En edelleenkään yhtään pidä Sesshomarusta enkä hänen tyylistään puhua ylimielisesti ja korostaa jokaisessa lauseessa Inuyashan olevan puoliksi ihminen. Ärsyttää myös Sesshomarun tapa pilkata lähes jokaisessa lauseessa Inuyashan äitiä, mutta myöskään minkäänlaista kunnioitusta heidän isäänsä kohtaan Sesshomarulla ei tunnu olevan. Inuyashan ja Sesshomarun taistellessa Kagome nousee laavan keskeltä. Hän ei ole ollenkaan loukkaantunut ja miekkakin on täysin kunnossa. Myouga päättelee, että miekan on pakko olla sittenkin todella vahva ja suojelevan Kagomea. Kagome antaa miekan Inuyashalle. Sesshomaru muuttuu valtavaksi koirahahmoksi ja yllyttää Inuyashaa käymään kimppuunsa. 

Aiheeseen liittyvä kuva

Sesshomarun koiramuoto. Huomatkaa kokoero Inuyashaan ja Kagomeen. 

 

Inuyasha hyökkää Sesshomarun kimppuun, mutta huomaa pian, ettei miekasta ole mitään hyötyä. Sesshomaru käyttää jälleen taikavoimiaan ja tällä kertaa hän levittää hautapaikalle vihreää myrkkyä. Inuyasha neuvoo Kagomea kiipeämään ylöspäin, sillä hän ei välttämättä kestäisi kaikkea sitä myrkkyä. Loppujen lopuksi Sesshomarun levittämä myrkky oli liikaa jopa Inuyashalle, joten hänenkin piti kiivetä ylös. Ylhäällä Myouga päättelee, että Tessaiga- miekka ei välttämättä ole ollut Inuyashan isän, sillä se toimisi paremmin kävelykeppinä kuin miekkana.

   Kagome kehoittaa kuitenkin Inuyashaa uskomaan miekan voimaan. Inuyasha epäilee aluksi, mutta päättää kuitenkin vielä yrittää kukistaa Sesshomarun miekallaan. Inuyasha hyökkää Sesshomarun kylkeen ja saakin aikaiseksi ison viillon. Viillettyään Sesshomarua, Tessaiga-miekka muuttaa muotoaan. Siitä tulee leveämpi ja sen päähän tulee karvaa, joka muistuttaa koirankarvaa (ja Sesshomarun koiramuodon karvaa), joten todennäköisesti tuo karva voi olla myös Inuyashan isän turkista. 

Kuvahaun tulos haulle tessaiga sword episode 7

Tessaiga- miekka muuttuneena.

 

Inuyasha saakin taisteltua miekan kanssa niin hyvin, että Sesshomaru pakenee paikalta. Jättäen tietysti Jakenin taakseen..taas. Taistelutilanteen tultua päätökseen Inuyasha, Kagome ja Myouga palaavat takaisin kylälle ja Kagome alkaa juttelemaan kylän suojelijan, Kaeden kanssa, Inuyashan jäädessä pihapuuhun istumaan. Kagome ja Kaede tajuavat, että miekka muutti muotoaan siinä kohtaa, kun Inuyasha pyysi Kagomea olemaan hiljaa ja paikallaan, jotta Inuyasha voisi suojella tätä. Todennäköisesti miekan tarkoitus on suojella ihmisiä, ja se oli todennäköisesti valmistettu erityisesti suojelemaan Inuyashan äitiä, joka oli ihminen. Todennäköisesti siitä syystä Kagome pystyi nostamaan miekan ja siksi miekka aktivoitui Inuyashan kädessä. Ja koska Sesshomaru tuntee suurta vihaa ihmisiä kohtaan, ei hänen ollut mahdollista nostaa Tessaiga-miekkaa. Juttelutuokion päätteeksi Kagome menee pihalle katsomaan, miten Inuyasha voi. Tessaiga-miekka oli palautunut taas alkuperäiseen muotoonsa ja Inuyasha oli jälleen sitä mieltä, että se oli arvoton roju. Hän kun ei vielä tiennyt, että mitä tarkoitusta varten Tessaiga-miekka on. 

Jakso loppuu siihen, kun Kagome ja Inuyasha alkavat jälleen kiistelemään ja Kagome käyttää valtaansa käskyttää Inuyashaa."Sit boy!" alkaa olemaan jo ainakin minun mielestäni aika kulunut vitsi eikä se enää naurata yhtään. Se voi olla ihan kiva lisäys jonnekin kohtaan, mutta sitä ei pitäisi käyttää ainakaan ainoana huumorikeinona.

 

Loppuarvio:

Tämä jakso oli miellyttävää katsottavaa, vaikkei yltänytkään muutaman aikaisemman jakson erinomaisuuteen. 

  • Tässä jaksossa oli paljon taistelua, mikä ei ole täysin minun mieleeni.
  • Tykkäsin kuitenkin Tessaiga-miekan tarinasta. Se tuo mukavasti vivahdetta tähän sarjaan, kun miekka ei olekaan täysin tavallinen. 
  • Tässä jaksossa ei ollut niin paljoa huumoria kuin aikaisemmissa ja ehkä siksikin tämä jakso oli hieman tylsempi. Tämä ei ollut kuitenkaan ollenkaan huono jakso, mutta ei todellakaan niitä parhaimpiakaan. 

Pisteet:

3/5


 

Ps. Kommenttia saa taas täysin vapaasti laittaa :)

Muistakaahan myös tarkkailla Tulossa-sivua, jotta näette minkälaista postausta on tulossa milloinkin.