3. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Kahden edellisen jakson tapaan olen valmistautunut uuteen jaksoon kahvin ja valmislasagnen voimin. Vieressäni makoilee kissani Kasper, joka toimii, tai ainakin yrittää ahkerasti toimia makutuomarina (lasagnen) ja saattaapa tuo tätä seuraavaa jaksoakin silmäillä, herra Kasperia kun kiinnostaa aina kovasti kaikki tietokoneelta tulevat äänet.

   Mutta aloitetaanpa nyt kolmannen jakson katsominen..

 

Jakso alkaa:

Tuntuu, että sarja alkaa menemään parempaan suuntaan. Toinen jakso oli pienoinen pettymys, mutta tämä kolmas jakso jatkaa tarinaa hyvin. Pidän Kagomen ja Inuyashan välisestä, hieman jopa vihamielisestä kemiasta, sillä se tuo hahmoihin sopivasti syvyyttä ja lisäksi se tekee sarjasta hauskemman seurata. 

Tämän jakson pahis (Yura) on varmasti miesten mieleen; vahva meikki, paljastavat vaatteet ja isot tissit. Eipä siinä, kiva juttu, että on erilaisia pahiksia eikä kaikkia olla revitty samasta muotista. Pidän Yuran kyvystä luoda hiuksistaan ns. ohajauslankoja, joilla hän voi ohjata muita liikuttamalla käsissään hiuksiaan, jotka vain Kagome ja vanha kylän suojelija Kaede (Kikyon pikkusisko) voivat nähdä.

Tässä kuva tämän jakson pahiksesta 

Tässä kuva tämän jakson pahiksesta.

 

En edelleenkään pidä siitä, että Kagome pelastuu pahiksen kynsistä hyvällä tuurilla. Tällä kertaa pahis heittää Kagomea kohti veitsen, Kagome yrittää väistää taaksepäin ja putoaa samalla kaivoon. Pudottuaan kaivoon Kagome palasi takaisin omaan kotikaupunkiinsa ja omalle aikakaudelleen. Ilmeisesti aika menneisyyden ja nykyisyyden välissä on erilainen, sillä Kagomen isän mukaan hän oli kadoksissa kokonaiset kolme päivää.

   Ja tottakai jakson lopussa täytyy näyttää Kagome kylvyssä, on ainakin jotain katseltavaa myös vähän vanhemmillekin katsojille :D. Jäi häiritsemään tuo, miten vielä ihan jakson lopuksi näytettiin Yuraa ja vihjailtiin, että hän ilmeisesti kykenee ohjaamaan hiuksillaan myös nykyajassa, johon Kagome palasi.

Loppuarvio:

Tämä jakso oli hyvä!

  • Pahis oli onnistunut luomus ja kaikinpuolin todella mielenkiintoinen. Toivottavasti häntä nähdään tulevaisuudessa vielä lisää.
  • Tässä jaksossa oli juuri sopiva tempo: Tapahtui jotain, mutta koko jakso ei ollut päätöntä tappamista ja seikkailua. Tarinallisesti tässä jaksossa ei edetty juuri mihinkään, mutta se ei haittaa yhtään.
  • Kagomen ja Inuyashan välinen kemia tuo tarinaan sopivasti lisämaustetta. 
  • Kiinnitin tässä jaksossa ensimmäistä kertaa huomiota siihen, että ollakseen näinkin vanha anime, on piirrostyyli yllättävän laadukas. Lähikuvat esimerkiksi Inuyashan kasvoista eivät olleet yhtään rakeiset. Lisäksi haluan mainita, että toisin kuin monissa muissa animeissa, Inuyashassa silmien kokosuhde muuhun naamaan on juuri sopiva eivätkä silmät ole yli-isot millään hahmolla.
  • Voisin jopa sanoa, että tämä jakso oli täydellinen! 

Pisteet:

5/5

 


 

4. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Edellinen jakso luo tälle jaksolle kovat odotukset. Olen kuitenkin valmistunut siihen, että koska edellinen jakso oli niin hyvä, niin tämä jakso saattaa olla pettymys. Odotan kuitenkin innokkaana 4. jakson aloittamista. 

 

Jakso alkaa:

Heti jakson alussa selvisi, että Kagome ei ole ainoa, joka pääsee kulkemaan kaivon kautta. Inuyasha pääsi kaivon kautta Kagomen kotiin ja kolmannessa jaksossa näkyvä pahis, Yura seurasi Inuyashaa löytäen myös Kagomen.

Aiheeseen liittyvä kuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yura 

Kagome ja Inuyasha saavat hetkellisesti kukistettua Yuran, mutta heidän täytyy lähteä takaisin menneisyyteen seuraamaan häntä.

   Sydämeni melkein suli kun Inuyasha antoi Kagomelle punaisen hupullisen kimononsa. Kagome ja Inuyasha onnistuvatkin löytämään pienen etsimisen jälkeen Yuran ja saavat tietää, että hän yrittää löytää kaikki taikahelmen osat itselleen, kunhan hän on ensin hoidellut Inuyashan (hän ei huomannut Kagomea Inuyashan takana.) Yuralla on aseenaan myös miekka, jolla hän onnistui viiltämään Inuyashan rintakehään syvän viillon.

   Kagome ampuu vahingossa nuolen Inuyashan suuntaan, mutta Inuyasha onnistuu väistämään, joten nuoli osuu suureen hiuspalloon Yuran takana. Hiuspallo murtuu hieman ja paljastaa sisältään kyläläisten päitä. Tässä kohtaa selviää, että kaikki Yuran aseena käyttämä hius ei olekaan hänen vaan se on kerätty muilta.  Tämä ominaisuus tekee Yurasta vielä enemmän ilkeän oloisen, mutta samalla entistä mielenkiintoisemman hahmon. Onko se huono juttu, jos tykkää pahiksesta enemmän, kuin sarjan hyvästä hahmosta?

Yuran, Inuyashan ja Kagomen välinen taistelu kestää pitkään. Miekat lentelevät ja Inuyasha yrittää kynsillään saada iskuja Yuraan siinä kuitenkaan onnistumatta, sillä Yuralle tuntuu olevan lastenleikkiä kahlita Inuyasha aina yhä uudestaan hiusten avulla täysin liikkumiskyvyttömäksi.

   Kagome onnistuu löytämään Yuran heikon kohdan (punainen kallo hiusten joukossa.), mutta hän ei ehdi kiipeämään sen luokse, sillä Yura onnistuu heittämään miekallaan Kagomen käsivartta kohti. Miekka osuukin Kagomeen ja sekä hän että Yuri ihmettelevät suuresti, miksi Kagome ei vuoda verta ja miksi hänen käsivartensa on yhä paikallaan. Kagomelle selviää, että Inuyashan antama kimono on jonkinlainen suojaesine.

Suuttunut Yura hyökkää Inuyashan kimppuun ja onnistuukin melkein jo tappamaan hänet miekalla, mutta tällä kertaa Kagome on saanut edes jotain fiksua aikaiseksi: hän löysi punaisen kallon ja sai rikottua sen juuri ajoissa, jonka seurauksesta Yura muuttui jonkinlaiseksi tuhkaksi.

   Kagome löytää Yuran nappaaman taikahelmen palasen. 

 

Loppuarvio:

Tykkäsin tästäkin jaksosta oikein paljon. Se oli ihan yhtä hyvä kuin edellinen jakso, mikä yllätti minut suuresti. 

  • Sopivasti toimintaa.
  • Juoni ei edennyt vieläkään mihinkään, mutta se ei haittaa, koska en yleensä tykkää sellaisista sarjoista, joissa edetään todella nopeasti. 
  • Yura on todella hyvä hahmo. Hieman jopa sääli, että hän kuoli. Vaikka toisaalta, ei samaa vihollista jaksa katsoa montaa jaksoa peräkkäin, joten on ihan positiivinen asia kuitenkin, että Yura kuoli tässä kohtaa. 
  • Tässä jaksossa ei enää yritetty käyttää "Sit"- huumoria, mikä on pelkkää plussaa, sillä se vitsi tuskin enää naurattaisi ketään. 

Pisteet:

5/5

 


 

5. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Kaksi edellistä jaksoa ovat tehneet minuun syvän vaikutuksen, mutta silti mieltäni kalvaa pelko siitä, että tämä sarja muuttuisi pitkävetiseksi. Sanotaan näin, että jos Yura ei olisi niin hyvä hahmo kuin hän on, niin olisin todennäköisesti ainakin pitänyt pitkän tauon ennen kuin olisin edes yrittänyt jaksaa katsoa lisää Inuyasha animea. Hyvä pahis pelasti tämän sarjan jo lähes varmalta tuholta. Nyt täytyy vain toivoa, että sarjaan tulee lisää hyviä hahmoja ja juoneen saataisiin mukaan jotain muutakin kuin taikahelmen sirpaleiden metsästystä.  

Ja sivuhuomio tässä kohtaa: En ole tällä kertaa valmistautunut lasagnella vaan pelkästään kahvilla. (Kyllä, tämä oli erittäin oleellinen tieto :D) 

 

Jakso alkaa:

 

Jakso alkaa sillä, että näytetään Inuyashan velipuolta Sesshomarua (Tiedän tämän hahmon jo valmiiksi, kun olen monelta kuullut ja todella moni suorastaan palvoo tätä hahmoa). Lisäksi esitellään Sesshomarun vihreä pieni avustaja Jaken, johon samaistuin heti sillä se muistuttaa kovasti minua itseäni :D. Tiedän Sesshomarusta etukäteen jo sen, että hän on täysi demoni Inuyashan ollessa vain puolidemoni. Olen myös ymmärtänyt, että Inuyasha ja Seshhomaru ovat keskenään vihollisia.

Aiheeseen liittyvä kuva

Sesshomaru ja Jaken

Seshhomaru tekee jonkinnäköisen taian, jonka aikana hän nostaa kättään ja pyörii paikakallaan. Hän on ilmeisesti harrastanut lapsena balettia? 

Sesshomaru ja Jaken tarvitsevat johonkin venettä, joten he "lainasivat" pieneltä ihmisjoukkiolta venettä. Jaken kuljettaa mukanaan jonkinnäköistä toteemivaltikkaa? joka pystyy syöksemään tulta. Sen avulla Jaken käräytti tuon pienen ihmisjoukkion, jotta veneen "lainaaminen" olisi helpompaa. 

   Jaken on todella hassu hahmo, sellainen pieni sählääjä. Tykkään hänestä jo nyt kovasti. Tätä hahmoa haluan ehdottomasti nähdä jatkossa lisää. Sesshomarusta en oikein ole vielä niin innostunut. Toisaalta koska niin moni palvoo Sesshomarua niin ilmeisesti jossain kohtaa minäkin muutan mieltäni, mutta vielä en oikein ole saanut kiinni tuosta hahmosta. 

Inuyashalle selviää, että hänen edesmenneen isänsä, mahtavan koirademonin rippeet ovat kadonneet. Tästä Inuyashalle kertoo Myouga the flea, jonka tehtävä on ollut vartioida näitä luita. Kaede ja Myouga kertovat Kagomelle enemmän Inuyashan isästä, sillä Kagome ei ennestään tiedä asiasta mitään. Uteliaana Kagome kysyy myös Inuyashan äidistä, mutta Inuyasha suuttuu asiasta ja lähtee pois paikalta kertoen ainoastaan, että hänen äitinsä on kuollut jo aikaa sitten. Myouga toteaa vain, että Inuyasha ei ole ikinä halunnut puhua äidistään. Kagome ymmärtää olla tonkimatta asiaa enempää, mutta asia jäi silti mietityttämään häntä. Kagome ajattelee, että Inuyasha todennäköisesti vihaa äitiään, koska tämä on ihminen. Kagome ei kuitenkaan ymmärrä, että miten kukaan voisi vihata äitiään, koska kaikki äidit rakastavat lapsiaan. Samalla kun Kagome miettii Inuyashaa ja Inuyashan suhdetta tämän äitiin, Kagome katselee kuinka Inuyasha katselee puun oksalta kuuta apean näköisenä. Äkkiä Inuyasha hyppää Kagomen päälle käskien tätä menemään maahan. Kagome huomaa, että taivaalla lentävät kärryt ja kärryjen sisällä istuu naishahmo. Inuyasha nousee ylös ja kertoo, että tuo on hänen äitinsä. Kagome ja Inuyasha huomaavat, että Inuyashan äiti on kahlittuna ja pyytää Inuyashalta apua. Taivaalta nousee tumma käsi, joka puristaa kärryt, joissa Inuyashan äiti oli, nyrkkinsä väliin ja samassa koko hahmo tulee esiin. 

Aiheeseen liittyvä kuva

Tässä taivaalta esiin noussut hahmo. Hänellä on nyrkkinsä välissä Inuyashan äiti. Selviää, että hahmo ei tullutkaan taivaalta vaan se on vain noin iso.

Samassa Inuyasha ja Kagome huomaavat, että otuksen käsivarrella seisoo Sesshomaru (josta Kagome ei tiedä vielä mitään.) Sesshomarun palvelija Jaken kertoo Inuyashalle, että hänen äitinsä on herätetty henkiin kuolleista. Tässä välissä on pakko sanoa, että en vieläkään ole oppinut pitämään Sesshomarusta. Hahmo on jotenkin kylmä..ehkä joihinkin juuri sellainen uppoaa, mutta minä en ole yksi heistä. Sesshomaru uhkaa satuttaa Inuyashan äitiä, mutta Inuyasha rientää väliin katkaisemalla tumman örkin käden. Sesshomaru onnistuu kuitenkin käskemään örkin hyökkäämään uudestaan Inuyashan kimppuun samalla kun Inuyasha rientää äitinsä luokse. Ennen kuin örkki ehtii iskeä, Inuyashan äiti huomaa tulevan iskun ja muodostaa hänen käsiensä väliin vaalean hehkuvan pallon, joka on ilmeisesti jonkinlainen suojakenttä. 

Inuyasha herää Kagomen viereltä, mutta he eivät ole samassa paikassa, jossa örkki heitä löi. Tämä paikka oli kaunis japanilainen maisema, jonka pääväreinä ovat vaaleanpunainen ja oranssi. Inuyasha näkee kauempana äitinsä ja tajuaa heti, että hän on jonkinnäköisessä rajatilassa, ei elossa, muttei vielä kuollutkaan. Inuyasha menee juttelemaan äidilleen. Inuyashan äiti voivottelee sitä, että hän kuoli ja joutui jättämään poikansa silloin, kun Inuyasha oli vielä pieni. Tämä kohtaus saattoi ehkä tuoda kyyneleen silmiini.

Aiheeseen liittyvä kuva

Inuyashan äiti

Kagome herää, mutta huomaa, ettei hän pysty liikuttamaan itseään. Kagome katsoo ympärilleen ja huomaa kaukana edessään Inuyashan ja tämän äidin juttelemassa. Kagome katsoo hänen ja Inuyashan ja tämän äidin välissä olevaa lammikkoa ja huomaa, että Inuyashan äidin kasvot eivät peilaannu veden pinnalla. Inuyashan äidillä ei ole kasvoja, Kagome järkyttyy. Kagome tajuaa heti, että Inuyashan äidillä on varmasti kasvot, koska hän on ihminen, mutta tuo olento, joka juttelee Inuyashan kanssa ei ole Inuyashan äiti vaan jonkinlainen demoni. Kagome yrittää huutaa Inuyashalle ja varoittaa häntä, mutta hän ei pysty. 

Jakso päättyy näkymään, jossa veden pinta heijastaa Inuyashan kasvot, mutta eivät hänen "äitinsä" kasvoja. Moni on sanonut, että vihaa jakson lopetuksia, jotka loppuvat tällä tavalla,  eli ns. cliffhangereita. Minä poikkean siinä mielessä valtavirrasta, että mun mielestä ne on just parhaita. Nyt jäi kyllä todella koukuttavaan kohtaan jakso.

   Eli nyt on siis aika antaa viidennen jakson arvio ja pisteet. 

 

Loppuarvio:

Tämä jakso oli todella hyvä. On todellinen ihme, että sarjaa pystyy näin monta jaksoa pitämään erittäin hyvänä. 

  • Vaikka tarinan juoni ei edennyt ollenkaan, se ei haittaa sillä tässä jaksossa tuli paljon lisää tietoa Inuyashasta ja hänen taustastaan. Odotan innolla tulevia jaksoja, jotta saisin tietää lisää. Inuyashan äiti, vai pitäisikö sanoa "äiti" on mielenkiintoinen hahmo kaikessa kammottavuudessaan. 
  • Jaksossa oli enemmän taistelua ja toimintaa kuin aikaisemmin, mutta ei vielä häiritsevässä määrin vaan sitä oli oikein sopivasti. Tämä anime tasapainottelee erinomaisesti seikkailun ja tunnepohjaisen tarinankerronnan välimaastossa. Ehkä juuri siksi Inuyasha onkin niin suosittu anime ja itse asiassa minua alkoi harmittamaan, etten ole tätä animea katsonut aikaisemmin vaikka tilaisuuksia on ollut varmaan tuhansia. 
  • Inuyashasta paljastui herkkä puoli, joka on suuri plussa. Inuyasha on vähän teinimäinen hahmo, mistä en niin kauheasti pidä, mutta ainakin hän on hahmona persoonallinen. Mikään ei ole niin kamalaa kuin täysin persoonaton hahmo, mutta onneksi Inuyasha ei ole sitä. 
  • Sesshomaru on ainakin toistaiseksi hahmona sellainen, etten oikein välitä hänestä, mutta sitten taas hänen apurinsa Jaken on aivan erinomainen hahmo, joka tuo sarjaan sopivasti hauskuutta ja vaihtelua. 

Kaiken kaikkiaan tämä jakso oli erinomainen. En lisäisi mitään enkä poistaisi mitään. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis täydellinen.

Pisteet:

5/5

 


 

Tunnelmat tähän asti (lyhyesti):

Alun pienen tylsyyden jälkeen erinomaista katsottavaa. Odotan innolla seuraavia jaksoja!

 

Ps: Kommenttia saa vapaasti heittää :)