10. Jakso:

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Edellinen jakso oli pienoinen pettymys, mutta odotan innokkaana alkavaa jaksoa. 

Ps. Tässä postauksessa on vain yksi jakso arvioituna, sillä asiaa tuntui tulevan todella paljon ja ajattelin, että kahden jakson mittainen postaus olisi liian pitkä luettavaksi.

 

Jakso alkaa:

Hiten hyökkää Inuyashan kimppuun. Taistelu on hyvin tasaväkinen, joten Manten, joka on Kagomen kanssa taikapilven päällä, päättää auttaa veljeään taistelemisessa ja yrittää tehdä salama-iskua Inuyashaan.

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 10

Kagome kuitenkin onnistuu estämään tämän ja Manten putoaa pilveltä alas. Ennen kuin Kagome ehtii edes kunnolla huokaista helpotuksesta, taikapilvi katoaa Kagomen alta ja hän putoaa Mantenin päälle. Manten lähtee jathaamaan Kagomea, mutta Shippo onnistuu pelastamaan Kagomen heittämällä Mantenin päälle jättimäisen hyrrän. Kun Kagome pääsee ylös kuopasta Shippon luokse ja kehuu hänen hienoa taikaansa, Myouga kertoo, ettei kannata juhlia vielä, sillä Shippon taika perustuu illuusioon. Ja samantien Mantenin pään päällä ollut jättimäinen hyrrä muuttui oikean hyrrän kokoiseksi. Se kuitenkin irrotti kaikki Mantenin hiukset, josta hän vihastui niin paljon, että teki valtavan salama-iskun. Kagome ja Shippo onnistuvat väistämään Mantenin iskun, mutta Manten lähtee etsimään heitä metsästä, jonne Kagome ja Shippo olivat juosseet karkuun. Piilotellessaan puun takana, Kagome saa idean, jolla hän voisi pystyä kukistamaan Mantenin.

   Manten löytää Kagomen makaamasta metsässä (Kagome on selvästi siellä tarkoituksellisesti), mutta Manten menee halpaan ja nostaa Kagomen hiuksista ylös ja kysyy, että kuvitteliko Kagome oikeasti päihittävänsä hänet. Kagome avaa silmänsä ja toteaa, että itseasiassa kyllä, ja samaan aikaan Mantenin takaanta tulee toinen Kagome. Tässä kohtaa luulin, että Shippo onnistuu tekemään illuusioita myös niin, että pystyy kopioimaan toisen ihmisen. Samaan aikaan "Kagome", jota Manten pitää hiuksista kiinni, muuttuu mustahiuksisesta bruneteksi. Samaan aikaan Kagome ottaa Mantenin päässä olevan nuolen pois ja yrittää tähdätä sillä Mantenin otsassa olevaan koloon, jossa taikahelmi on. Kagome ei kuitenkaan onnistu tässä, sillä Manten tajuaa bruneten Kagomen olevan Shippo ja illuusio katkeaa. 

Manten hyökkää Kagomen kimppuun tarttumalla tätä kurkusta. Kagome huutaa Inuyashaa apuun, jolloin Hiten onnistuu riisumaan Inuyashan aseista.

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 10

 

Inuyasha päättää, että hänen täytyy pelastaa Kagome. Tämä on se Inuyasha, josta minä tykkään!  Myös Shippo on innokas pelastamaan Kagomen, joten hän hyökkää Mantenin kimppuun, mutta Manten onnistuu tönäisemään hänet pois. Lisäksi Manten uhkailee tehdä Shipposta samanlaisen kettuvyön kuin hänen isästään. Shippo suuttuu ja hyökkää uudelleen Mantenin kimppuun ja puree Mantenia kaulasta. Shippo on todella suloinen pikku ärripurri :3. Mantenin ja Hitenin vitsaillessa keskenään Inuyasha ehtii hakemaan miekkansa takaisin ja miekka muuttuu jälleen vahvemmaksi versioksi. Inuyasha heittää Hiteniä miekalla, mutta Hiten ehtii väistää ja samalla hän pilkkaa Inuyashaa kertomalla, että heitto olisi ollut hyvä, jos hän olisi yrittänyt tähdätä kiviin. Inuyasha katsoo taakseen ja Hiten tajuaa, että miekan ei ollutkaan tarkoitus osua häneen vaan Manteniin ja pian Hiten huomasi, että miekka oli lävistänyt Matenin. Hiten rientää veljensä avuksi ja tönäisee samalla Kagomen pois tieltä. 

   Manten kertoo veljelleen, että on aina ollut kateellinen tämän hyville geeneille, etenkin hiuksille. Häntä harmitti, että Hiten on perinyt isänsä ulkonäön ja Manten itse muistuttaa paljon äitiään. 

Kuvahaun tulos haulle Inuyasha manten

Manten ja heidän perheensä.

Hiten yrittää vakuuttaa, ettei häne veljensä ulkonäkö merkitse mitään ja että hän on erittäin rakastettu oli hän minkä näköinen tahansa. Manten kertoo, ettei hän usko veljensä sanoja ja sanoi, että hän uhraa mieluusti henkensä, jotta hän voisi näyttää joltain muulta. 

   Manten menehtyy, jonka seurauksena Hiten näyttäisi ryhtyvän syömään Mantenia, mutta Myouga osaa kertoa, että Hiten vain otti Mantenilla olevan taikahelmen sirpaleen itselleen ja että nyt Inuyashan pitää olla todella varovainen, sillä Hitenillä on nyt hallussaan yhteensä viisi taikahelmen sirua. Hiten hyökkää Inuyashan kimppuun salama-iskulla. Myouga ehtii kuitenkin kehottaa Inuyashaa ottamaan Tessaiga-miekan kotelon esille ja puolustaa sillä itseään salama-iskua vastaan. Tessaiga-miekan kotelo tosiaan onnistui pysäyttämään salama-iskun liikeen ja Inuyasha pääsi lähemmäs Hiteniä, mutta Hiten oli tietenkin häntä nopeampi ja ehti iskeä Inuyashaa ensin. 

Toisaalla Shippo herää isänsä turkin päältä, jonka Kagome oli ottanut mukaansa Mantenilta. Kagome ja Shippo katselivat toimettomana ja toivottomana Inuyashan ja Hitenin taistelua kunnes Kagome keksi, että jos hän onnistuu rikkomaan nuolella Hitenin sivulla olevan liekkipyörän, jonka avulla Hiten liikkuu, Hitenin vauhti hidastuisi huomattavasti. Kagome tajuaa kuitenkin nopeasti, että hän on kadottanut jonnekin jousipyssynsä.

 

Aiheeseen liittyvä kuva

Shippo onnistuu muuttamaan itsensä jousipyssyksi ja Kagome onnistuu rikkomaan Hitenin liekkipyörän.

Hiten ei pitänyt siitä, että häntä yritettiin satuttaa, joten hän hyökkäsi uudestaan Inuyashan kimppuun. Inuyasha ehti kuitenkin vetää Tessaiga-miekan kotelon esille. Se kuitenkin lohkesi hieman ja Kagome tajusi, että Inuyasha saattaa kuolla, jos miekan kotelo ei kestä Hitenin iskuja. Shippo on tajunnut saman ja lähti hakemaan Tessaiga- miekkaa Inuyashalle. Kagomen mielestä se on kuitenkin liian vaarallista, joten hän juoksi Shippon perään samalla huutaen tälle. Hiten kiinnittää huomion Kagomen huutoon ja iskee Kagomea suusta tulevalla salama-iskulla Inuyashan tajutessa samalla, että Hiten on saanut itselleen myös kaikki Mantenin voimat. Kagome ja Shippo lyhistyvät maahan Hitenin iskusta. 

Inuyasha huutaa Hitenille kostavansa hänen ystäviensä puolesta. Tessaiga-miekan kotelo on kuitenkin aivan ratkeamispisteessä ja tilanne näyttää todella huonolta Inuyashan suunnasta katsottuna. Tessaiga-miekka kuitenkin lentää itsekseen Inuyashan käteen ja rikkoo Hitenin miekan ja samalla lävistää Hitenin lähes kahtia. Myouga päätteli, että Tessaiga- miekka puolustaa myös koteloaan. Hitenin kaatuessa maahan, hän katoaa ja kaikki viisi hänessä ollutta taikahelmen sirua putosivat maahan. 

Käännyttyään Inuyasha näkee Kagomen ja Shippon ja he näyttävät aivan haamuilta. Heidät on ympäröinyt sininen tuli. Kagome kiitti Inuyashaa urheasta taistelusta ja Shippo kiitti Inuyashaa siitä, että hän sai vihdoinkin kostettua isänsä kuoleman. Myouga selitti Inuyashalle, että ennen kuin sielut menevät tuonpuoleiseen, ne haluavat kertoa hyvästinsä. Myönnetään, tässä kohtaa saattoi ehkä tulla tippa linssiin. Inuyasha ei kuitenkaan hyväksy tätä ja tarttuu Kagomea kädestä kiinni. Kyynel virtaa tässä kohtaa poskea pitkin. On oikeasti aika surullinen kohta. Samassa sininen liekki Kagomen ja Shippon ympärilta katoaa ja Kagome avaa silmänsä. Sininen liekki ohjautuu ylös taivaaseen ketun muodossa. Myouga tajuaa, että sininen liekki olikin Shippon isä, joka pääsi taivaaseen. 

Inuyasha, Kagome ja Myouga jatkavat matkaansa ja Shippo seuraa heidän mukanaan. Jopa Inuyasha suostuu siihen, että Shippo saa matkata heidän mukanaa. Inuyasha tosin pilkkaa Shippoa koko ajan. Luulen, että se johtuu siitä, että Inuyasha on häpeissään, koska hän luuli Kagomen kuolleen ja Kagome oli ihmetellyt, miksi Inuyasha piti häntä kädestä kiinni.

Loppuarviointi:

  • Tämä jakso oli täynnä toimintaa ja taistelua. Keskittyminen jakson katsomiseen takkuili jatkuvasti ja jouduin pitämään useita taukoja, jotta sain tämän jakson katsottua. Tässä jaksossa oli minun makuuni liikaa taistelua. 
  • Hitenistä en oppinut pitämään yhtään. Mantenista en pitänyt alussa, mutta loppua kohden hänestä tuli jopa ihan hellyyttävän oloinen, vaikka hän olikin ilkeä ja hänen toimintatapansa olivat vähintäänkin kyseenalaiset. 
  • Pidin loppukohtauksesta paljon! Oli kiva huomata Inuyashassa herkempi puoli ja se, että kyllä hän oikeasti hieman välittää Kagomesta, vaikkei sitä suostukaan tunnustamaan. 
  • Shippo on edelleen todella kiva hahmo ja tuo sarjaan mukavasti vaihtelua. 

Pisteet:

3+/5