Kuvahaun tulos haulle inuyasha anime

 

Varoitus jo etukäteen: Tämä postaus on pitkä! 

 

Mistä sarjassa on kyse:

Inuyasha- animesarja kertoo 15- vuotiaasta Kagome- nimisestä tytöstä, joka kaivon kautta palaa taaksepäin Japanin sisällissotien aikaan. Kagome tapaa puolidemoni Inuyashan. Inuyasha animesarja keskittyy kuvaamaan Kagomen ja Inuyashan seikkailuja heidän etsiessään pirstoutuneen taikahelmen palasia. Tehtävä ei ole helppo, sillä monet muutkin havittelevat näitä taikahelmen palasia. 

 

1. Jakso

 

 

Ennen kuin aloitan arvioinnin:

 

Inuyasha on varmasti monelle jo ennestään tuttu animesarja ja moni on varmasti sen loppuun asti katsonut. Olen tästä sarjasta kuullut sekä paljon kehuja, mutta myös paljon negatiivista kritiikkiä. Itse en ole ikinä katsonut Inuyasha- animea loppuun asti..en edes lähelle puoliväliä, mutta olen seurannut sivusta muutamaa jaksoa. En kuitenkaan koskaan löytänyt tätä sarjaa kohtaan mitään mielenkiintoa. Ensimmäisen kerran kuulin Inuyashasta ollessani yläasteen 7. luokalla, vuonna 2007. Siitä on siis kulunut 10 vuotta. Enkä ole tänä aikana kertaakaan tosissani miettinyt, että voisin alkaa katsomaan Inuyashaa vaikka olen nuoruuteni viettänyt niin, että olen aktiivisesti seurannut animea ja myös lukenut muutamia mangasarjoja. Inuyasha on kuitenkin osaltani jäänyt täysin välistä, todennäköisesti kaiken sen saaman kritiikin takia, mikä tuntuu näin jälkikäteen epäreilulta ja suorastaan typerältä syyltä jättää tämä animesarja katsomatta. Itse kun uskon siihen, että jokaiselle ihmiselle pitäisi antaa mahdollisuus, niin ehkäpä sillä samalla periaatteella myös jokaiselle animesarjalle pitäisi antaa mahdollisuus. En ole sitä aikaisemmin tehnyt, mutta nyt on sopiva aika sille.

  Täytyy tunnustaa, että monet suosituimmat sarjat ovat jääneet minulta tyystin katsomatta, esimerkiksi Naruto ja One Piece. Olen aina katsonut sarjoja, jotka eivät ole olleet niin tunnettuja..ei siksi, että olisin hipsteri ja haluaisin olla erilainen, vaan koska tuntuu, että jokainen suosittu sarja on todella pitkä ja olen monelta ihmiseltä kuullut, että sarja menee jossain vaiheessa väkisin tehdyksi ja suorastaan huonoksi. Olen aina ollut sitä mieltä, että liian pitkiä sarjoja ei saisi tehdä. Hyvä sarja on aina hyvä sarja ja sen tulisi päättyä niin, että se on edelleen hyvä eikä niin, että takana on kolme miljoonaa episodia joista ensimmäinen tuotantokausi on ollut hyvä ja loput vain väkisin tehtyä kuraa, jota moni seuraa vain sen toivossa, että “Kyllä tämä tästä joskus menee paremmaksi.” Ja jostain syystä Inuyashasta on tullut minulle kuva, että koko sarja ei ole katsomisen arvoinen. Että se muuttuu jossain kohti päättömäksi sekoiluksi, jossa ei ole enää mitään pointtia.

  Päätin kuitenkin antaa tälle sarjalle mahdollisuuden ja aion katsoa koko sarjan alusta loppuun. Kyllä. Ne kaikki 167 jaksoa. No..on niitä sarjoja, joissa jaksoja on paljon enemmänkin, joten suuri jaksomäärä ei sinänsä haittaa minua ollenkaan, vaikka olen tottunut katsomaan sarjoja, joissa jaksomäärä on yleensä noin puolet pienempi. Stressaan kuitenkin jo tätä tulevaa työmäärää. Paljon täytyy katsoa ja paljon täytyy kirjoittaa. Edessä on todennäköisesti pitkä projekti. Mutta ei se mitään..olen kuitenkin vannonut itselleni, että jossain kohtaa aloitan One Piece- animesarjan katsomisen ja siinä niitä jaksoja vasta riittääkin :D.

  Mutta palataan takaisin Inuyashaan. Olen siis aikaisemmin katsonut ihan vain muutamia jaksoja ja tiedän vain sen verran, että päähenkilönä on nuori tyttö ja jonkinnäköinen koiraotus. (Älkää hirttäkö..en keksinyt parempaakaan sanaa ja kun tietoa ei tässä kohtaa ole niin…)

 

Mutta tosiaan..nyt päästään vihdoinkin aloittamaan sarjan katsominen. Minulla on tässä vieressä annos kotona tehtyä lasagnea..ei jessus..ketä minä yritän huijata..tämä on valmislasagne, joka on ostettu Lidlistä :D. No mutta takaisin asiaan..eli siis Inuyashan pariin..


 

Jakso alkaa:

 

Ensiksi haluan sanoa, että RAKASTAN tätä intromusiikkia. RAKASTAN, RAKASTAN, RAKASTAN. Vaikka japanilainen musiikki ei enää olekaan niin lähellä mun sydäntä, niin tämä intro on oikeasti hyvä ja antaa sarjasta heti positiivisen aloituskuvan. Ehdottomasti yksi..ja mikä jottei vaikka toinenkin piste pelkästä intro musiikista. (No okei okei..ei pelkästä alkumusiikista voi antaa kahta pistettä.)

   Sivuhuomio. Sydämeni suli päähenkilön kissalle. Se on söpö.

Katsominen meinasi loppua siihen kohtaan, kun Kagome lähestyy kaivoa. Olen katsonut riittävästi Ringiä lapsuudessa, että tiedän tämän olevan huono idea.

En halua katsoa enää. Bye bye.
 

 

 

 

 

 

Juu..ja mikä paskahalvauksen paikka kun Kagome putosi kaivoon ja sellainen erittäin vaalea ja creepyn oloinen nainen syleili sitä. Oikeasti, aika pelottavan näköinen. Onko vielä pakko katsoa tätä? Tää on pelottava.

  Ja ei.. se nainen ei olekaan normaali nainen, joka ei ole vain saanut riittävästi rusketusta pintaan.  (no daa, näkeehän sen jo naamasta..ja siitä, että se on kaivossa), mutta jumalauta..se on joku tuhatjalkainen. Nyt ihan oikeasti hei, ei ole kivaa. Mä en tykkää hyönteisistä. Nekin on pelottavia jos ne on noin isoja. Oon aika varma, etten saa nukuttua kunnolla tänä yönä :D.

Aiheeseen liittyvä kuva

Tässä kuva tuhatjalkaisesta naisesta. Hyi! 

 

Repesin nauramaan tuolle kohdalle, jossa Kagome löytää Inuyashan puusta. “Hey there, what are you doing?” Kagome kysyy. Mun ensimmäinen reaktio oli tuohon, että “ Oh fucking god..i have an arrow in my chest..what do you think i’m doing..porn?. Fucking ignorant stupid little rat, i’m dying here. Now take that arrow off and go back to where you came from, thank you.” Ihan käsittämätöntä, että nainen ei ensimmäisenä huomaa Inuyashan rintakehässä olevaa nuolta vaan sen korvat. Voi nyt oikeesti, tyhmä nainen!

Tosi kiva kohtaus  tuo, jossa se tuhatjalkainennainenotusmikälie hyökkää uudestaan Kagomen kimppuun yrittäen saada taikahelmen itselleen. Okei hei, mä ymmärrän, että naiset on korujen perään, mutta ton torakka ämmän pitäisi ymmärtää, ettei toisen koruja voi viedä. Hankkis omat rihkamat, perkele.

  Loppuosa jaksosta oli mukavaa katsottavaa. Sopivasti informaatiota ja toimintaa. Naurahdin hieman tuossa kohdassa, jossa Inuyasha luulee Kagomea joksikin muuksi tytöksi (en saanut nimeä talteen, buhuu). Totesin vain mielessäni, että kaikki aasialaiset näyttävät samalta. (En muuten oikeasti ole tätä mieltä, kaikki aasialaiset eivät todellakaan näytä samalta).

Myös ontromusiikki on oikein kiva. Sopivan rauhallinen.

Jakso loppui. Nyt on siis aika arvioida ensimmäistä jaksoa ja antaa sille pisteet yhdestä viiteen (1-5)

 

Arviointi:

 

 

 

  • Hyvä Intro- ja ontro musiikki. Plussaa vielä siitä, että ontromusiikin jälkeen kerrottiin muutamalla sanalla tämän jakson päätapahtumat. En ole aikaisemmissa katsomissani animeissa tällaista kohdannut ja tämä oli todella kiva yllätys. Tuollainen helpottaa mukavasti tätä arvion tekemistä myös :)

  • Vaikka alussa jakso tuntui hieman sekavalta (saattoi johtua myös liiallisesta innostuksesta sylissäni olevaa lasagnea kohtaan), niin loppua kohden jakso antoi paljon tietoa hahmoista ja tuntuu, että tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  • Pientä huumorin vivahdetta aistittavissa. Vaikkakin hyvin pienissä määrin, niin ne piristivät sopivasti sarjaa tehden siitä ainakin minulle mukavamman seurata.

  • Vaikka ensimmäinen jakso olikin hyvä, en jäänyt vielä koukkuun enkä juurikaan odota toisen jakson katsomista. (Sen sijaan odotan innolla seuraavan lasagne annoksen hakemista). Mutta toisaalta, olen aina ollut sellainen, että mun täytyy katsoa muutama jakso ennen kuin alan edes pitämään sarjasta sen verran, että voisin edes pienimuotoisesti jäädä siihen koukkuun.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli hyvä. Ei täydellinen eikä myöskään jättänyt minua täysin koukkuun tai herättänyt suurta tarvetta katsoa seuraavaa jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa oli kuitenkin huomattavasti enemmän hyvää kuin huonoa. Ja vaikka yrittäisinkin mahdollisimman kriittisesti arvostella, niin en siltikään pystyisi mitään pahaa sanottavaa sanomaan. Eli kaiken kaikkiaan mukavan oloinen sarja, nyt vaan pelottaa, että jos tämä muuttuu todella tylsäksi. Mutta en viitsi siitä tässä kohtaa stressata vaan pysytään nykytilanteessa ja nautitaan tästä (ja kohta seuraavasta jaksosta..ja sen arviosta). Mutta sitä ennen tämän jakson pisteet:

Pisteet:

4/5

 


    

 

2.  Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

 

Ensimmäinen jakso jätti kokonaisuudessaan hyvän vaikutelman ja aloitan toisen jakson katsomisen hyvillä mielin. Valmistaudun jo valmiiksi nauttimaan intromusiikista, johon ihastuin...ja lasagnesta..taas.

 

Jakso alkaa:

 

Ihan alkuun..jumalauta, että ärsyttää tuollainen, että Kagome pelastuu Inuyashan raapaisulta ihan vaan, koska Kagome sattui kompastumaan. Todella vahva naishahmo meillä tässä. Todella vahva (huomaa sarkasmi). Mä vihaan sitä, että naishahmoista tehdään heikkoja eikä ne pärjää ilman apua. Okei okei, jotkut on sellaisia, mutta eivät läheskään kaikki. Voitaisiinko tästä stereotypiasta luopua? No mutta tämä animesarja onkin jo aika vanha ja silloin ehkä oli vielä täysin ok tehdä naishahmoja, jotka olivat stereotypisesti vain kauniita ja aivan saatanan tyhmiä ja naishahmojen tarkoitus oli ainoastaan olla silmänruokaa miehille.

   Sivuhuomautuksena lisään, että taustalla olevat puut näyttävät mun mielestä aina aivan parsakaaleilta. Hei..miten mun ajatukset on taas siirtyneet ruokaan. Mä just söin.

  “Sit boy!” Ei herranjumala. Kuolen nauruun :DDDDD. Just tällainen huumori toimii muhun. Tykkään! Inuyashalla on siis kaulassaan kaulakoru, jonka avulla Kagome pystyy hallitsemaan häntä. Muutenhan Inuyasha yrittäisi tappaa Kagomea jatkuvasti, mutta kaulakorun ansiosta Kagome on pystynyt pakottamaan Inuyashan auttamaan häntä. 

  Mä jotenkin samaan aikaan inhoan Inuyashaa ja samaan aikaan se on tosi suloinen. Kagome on mun makuun edelleen hieman liian heikko. Mutta tykkään tästä tarinasta silti.

   Tarina Kikyon (?) kuolemasta oli koskettava, vaikkei siitä puhuttu kuin muutama sana. Tämä anime vaikuttaa nyt tässä kohtaa siltä, että tästä on tulossa hyvä sarja, joka antaa sekä toimintaa sekä erilaisia tunnetiloja. Ja jotenkin mulla on sellainen tunne, että Inuyashalle ja Kagomelle syttyy jonkinnäköinen romanssi..voi luoja jos niin käy..eläimiin sekaantuminen ei ole ihan mun juttu enkä sellaista ymmärrä. Vaikka Inuyasha on puoliksi ihminen, niin silti. Ajatus sellaisesta on jotenkin liikaa mulle.

  Toisella kerralla tuo “Sit”- juttu ei enää toiminut niin hyvin. Toivottavasti se ei ole jokin sellainen juttu, jonka sarjan tekijät luottavat toimivan aina..

  

Ja taas Kagome selviää tiukasta tilanteesta sillä, että jotain yllättävää tapahtuu. Tällä kertaa Inuyasha tulee miekan ja Kagomen väliin. Äh, että ärsyttää tällainen. Toivottavasti Kagome oppii jossain kohtaa taistelemaan itse ja pitämään itsestään huolta ilman, että hän selviää aina joko tuurilla tai sillä, että joku tulee pelastamaan. Ainakin mulle naisena sellaisen katsominen on inhottavaa, jos nainen kuvataan aina avuttomana prinsessana, joka kaipaa pelastajaa. Miksi ei sellaisia mieshahmoja ole juurikaan olemassa? Sellaisia miehiäkin kun on olemassa, jotka äidin helmasta siirtyvät suoraan tyttöystävän helmoihin eikä tippaakaan itsenäisyyttä ole. Miksi sellaisia miehiä ei kuvata sarjoissa?

   Onneksi nykyään kuitenkin on alettu kuvaamaan vahvojakin naishahmoja, jotka eivät kaipaa pelastusta vaan toimivat itse itsensä pelastajina. Mutta vaikka Inuyasha on vanha sarja, niin silti tuollainen naisen kuvaamistapa ärsyttää suunnattomasti..se kun ei ole millään tavalla paikkaansa pitävä ja on huono asia, jos tytöt ottavat mallia tuollaisesta hahmosta.

 

Tässä jaksossa Kagome on siis kohdannut perämetsän raiskaajajengin ja nyt edessä on kolmisilmäinen korppi. Tämä korppi löysi Kagomen helmen ja ryösti sen.

 

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 2 three eyed raven 

Tässä kuva korpista.

 

   Inuyasha kertoi Kagomelle, että Kikyo on ollut mestari jousiampuja, joten Kagomen pitäisi yrittää ampua jousella tätä korppia. Kagome ei tässä tietenkään onnistu, mutta he pysyvät onneksi Inuyashan kanssa korpin perässä. Kolmisilmäinen korppi lentää kohti kylää ja nappaa lennosta pienen lapsen kynsiinsä, mutta pudottaa tämän hyvin pian jokeen. Hyväsydämisenä Kagome rientää heti pelastamaan veden armoilla olevaa lasta Inuyashan välittäessä ainoastaan taikahelmestä. Plussaa siitä, että Kagome ei ole sentään aivan onneton tapaus vaan pystyy tekemään edes jotain hyödyllistä itse.

 

   Pelastettuaan lapsen vedestä Kagome tajuaa, että hän ei voi antaa kolmisilmäisen korpin viedä helmeä mukanaan, joten hän yrittää vielä kerran ampua korppea jousella. Ja tällä kertaa Kagome osuu korppiin. Mutta ei jumalauta. Se saatanan pöllö idiootti onnistui rikkomaan sen taikahelmen nuolella!!! *Tähän kohtaan kasa epämääräistä kiroilua*

 

Ei liene vaikea arvata, että seuraavat 164 jaksoa vietetään etsien niitä taikahelmen sirpaleita. Jos niin..niin tästä sarjasta voi tulla todella tylsä...toivottavasti mun vaistoni ovat pahasti väärässä. Pakko tässä on jotain muutakin juonta olla kun jaksoja on kuitenkin jäljellä noin paljon. Tai vaihtoehtoisesti edessä täytyy olla todella mielenkiintoisia hahmoja. Jos juoni-idea jää tähän, niin täytyy sanoa, että aika heikoilla jäillä liikutaan. 

 

 

Loppuarvio:

 

Näin muutama minuutti jakson loppumisen jälkeen tuntuu, ettei muista koko jaksosta mitään. Jakso itsessään ei tuntunut pitkävetiseltä, joten ei se voinut huonokaan olla. Mutta jostain syystä se ei myöskään ollut niin hyvä, että hihkuisin ja odottaisin innolla seuraavan jakson katsomista. Voi toki johtua myös siitä, että kohta on nukkumaanmenoaika ja olen hieman väsynyt. Ehkä huomenna on erilainen mieliala, mutta nyt tuntuu siltä, ettei tämä 2. jakso antanut oikeastaan mitään uutta. Mutta toisaalta voi olla ihan hyvä, ettei tule liian nopeaan tahtiin informaatiota ja uusia asioita, sillä sellaisiakin jaksoja voi olla puuduttavaa seurata.

 

 

 

 


 

  • Uusi “pahis”. Kolmisilmäinen korppi oli aika pelottava. Tykkäsin.

  • “Pahiksina toimi myös ihmisiä, mikä osoittaa sen, että kaikki paha ei johdu vain jostain yliluonnollisista demoneista ym. vaan myös tavalliset ihmiset voivat olla pahoja. Tuo kohta, jossa miesryhmä ahdisteli Kagomea oli hyvä lisäys ja se toi sopivasti todentuntuisuutta Kagomen hahmoon ja siihen, että hän tosiaankin on vain tavallinen tyttö, jolla sattui kasvamaan sisällään taikahelmi. Mahtaakohan tälle taikahelmelle muuten olla parempaa suomennosta? Tuo nimittäin kuulostaa vähän pöljältä.

  • Kagome on, kuten aiemmin jo ragesin, liian heikko ja ärsyttävän stereotyyppinen pulassa oleva neito. Tämän asian toivon muuttuvan.

  • Jaksosta ei oikein jäänyt jälkeenpäin mitään mietittävää eikä se herättänyt oikeastaan mitään tunteita jälkikäteen. Ei sinällään mikään kauhean huono puoli, muttei hyväkään.

Pidin kuitenkin 2. jaksosta sen verran, ettei se ainakaan aiheuttanut sitä, etten haluaisi jatkaa sarjan katselemista. Päinvastoin, odotan innolla huomiseen, jotta voin jatkaa katsomista.  

 

Pisteet:

3/5

  

Vielä lyhyt yleisarvio kahdesta ensimmäisestä jaksosta:

Inuyasha- animesarja alkoi sekavasti ja heti alussa tuntui siltä, etten tulisi kauheasti pitämään tästä sarjasta vaan sen katsominen olisi yhtä pakkopullaa ja jota katson ainoastaan sen takia, että se on niin suosittu. Tuntui, etten ole jäänyt mistään paitsi. Sarja tuntuu olevan aivan peruskauraa eikä mitenkään kovin ihmeellinen. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla tulevia jaksoja, sillä pakkohan sen on muuttua paremmaksi jossain kohtaa, ei tämä muuten voi olla niin suosittu sarja. 

 


 

Miten jatkossa?:

Jatkossa arvioin Inuyasha- animea samaan tyyliin kuin tämän ensimmäisenkin arvioinnin. Arvioitavien jaksojen määrä/postaus vaihtelee jatkossa täysin sen mukaan, kuinka paljon tulee tekstiä. En halua tehdä liian pitkiä, mutten liian lyhyitäkään postauksia.

Jatkossa Inuyasha-animesta tulee uusi arvostelupostaus joka arkipäivä tasan klo: 8. 

 

Kaikki Inuyasha- arvioinnit löydät klikkaamalla "tagit" kohdasta tekstiä "Inuyasha". Löydät kaikki arviointipostaukset kätevästi myös sivulta "Aiemmin tehdyt arvioinnit". 

Inuyasha- animesarjan arvostelupostauksia tulee siis tulemaan hyvin monta, mutta yritän tehdä niiden seuraamisesta mahdollisimman helppoa. Tulossa- välilehdestä näet aina, milloin seuraava postaus on tulossa ja monta jaksoa kyseinen postaus kattaa. Muistakaa siis tarkkailla Tulossa- sivua :). 

 

Ps. Kommenttia saa laittaa vapaasti. Myös ehdotuksia ja kritiikkiä saa vapaasti laittaa. (muistetaan kuitenkin olla asiallisia eikö niin). Jos sinulla on ehdotuksia tai suosituksia seuraavista animesarjoista, kirjoista, elokuvista tai tv- sarjoista, laita ihmeessä kommenttia, sähköpostia tai vaikka viestiä Snapchatissa.