Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Ensimmäinen jakso teki todella suuren vaikutuksen ja odotan innolla toisen jakson katsomista. Olen siis aivan suuuuper innoissani seuraavasta jaksosta, joten mennään suoraan asiaan! 

 

Jakso alkaa:

Blackwater Ridge, Lost Creek, Colorado: Kaksi teltallista nuoria poikia ovat telttaretkellä metsässä. He pelaavat videopelejä. Yksi pojista laittaa (ilmeisesti tyttöystävälleen?) videoviestin, että he ovat nyt täällä kuudetta päivää ja kaikki on hyvin. Tunnistan heti yhden pojista olevan Cory Monteith, Rest in peace. Yksi pojista menee puunjuurelle kuselle, jolloin jokin hyökkää hänen kimppuunsa, Muut teltassa olevat kuulevat hänen huutavan ja yksi pojista (Cory Monteith) avaa teltan vetoketjun ja katsoo ympärilleen astumatta kuitenkaan ulos teltasta. Yhtäkkiä joku hyökkää hänenkin kimppuunsa ja ottaa tämän mukaansa. Teltassa on jäljellä vielä yksi poika, joka pelästyy kovasti ja sammuttaa lyhdyn valon. Joo hei..se valo oli päällä ja nyt kun sä idiootti laitoit sen pois päältä, niin se peto ei varmaan tiedä, että siellä teltassa on vielä joku :D. No tottakai se peto huomasi, että siellä teltassa on joku ja hyökkäsi tämänkin pojan kimppuun. And then there were none. 

Palo Alto, California: Sam käy Jessican haudalla. Kyynelkanavat ovat auki. Todella surullista katsottavaa :(. Jessican haudalla käynti olikin vain unta, Sam herää autosta Deanin ajaessa. Dean antaa Samille luvan ajaa hänen autoaan. Voi kuinka ihana ele..varsinkin kun tietää, kuinka tärkeä Deanin auto on hänelle. Sam kuitenkin kieltäytyy kunniasta. Dean ja Sam ovat tulleet päätökseen, että jos he haluavat löytää olennon, joka tappoi Jessican, heidän täytyy ensin löytää heidän isänsä. Se, että Jessica kuolee 20 vuotta heidän äitinsä kuoleman jälkeen ja vielä samalla tavalla ei voi olla sattumaa. Ja mitä todennäköisimmin heidän isänsä tietää asiasta paljon enemmän kuin Dean ja Sam. Sam ihmettelee, miksi heidän isänsä on merkinnyt koodeiksi Blackwater Ridgen, joka on pelkkää metsää. Mitä siellä muka voisi olla? Sinne veljekset kuitenkin lähtevät. He saapuvat kylän metsästysmajalle etsimään tietoa esittäen, että he tekevät artikkelia. He saavat tietää, että alueella on kadonnut ihmisiä, sillä paikka on täynnä jättimäisen kokoisia karhuja, joten se ei ole turvallisin paikka retkeillä. Kylän poliisi saapuu sattumalta paikalle ja arvaa, etteivät he oikeasti ole tekemässä mitään artikkelia vaan he yrittävät saada tietoa erään kadonneen pojan, Tommyn siskolle (Hailey).

Aiheeseen liittyvä kuva

Arvaus oli väärä, mutta Dean ja Sam näyttelevät, että poliisi olisi oikeassa. Poliisi käskee Deania ja Samia rauhoittelemaan Haileytä, sillä hänen veljeään ei voida laskea kadonneeksi, sillä hän on täyttänyt lomakkeen, jonka mukaan hän palaisi retkeltä vasta parin päivän jälkeen. Sam haluaisi mennä suoraan metsään etsimään heidän isäänsä, mutta Dean on sitä mieltä, että heidän kannattaa ensin käydä juttelemassa Haileylle, ei ole kuulemma hyvä tehdä ensin ja miettiä vasta sitten. 

   Dean ja Sam suuntaavat Haileyn asunnolle ja esittävät, että heitä on pyydetty käymään juttelemassa hänelle. Hailey kertoo Deanille ja Samille, että hänen veljellään ei voi olla kaikki hyvin, sillä hänellä oli tapana joka päivä lähettää viestejä retkeltä, mutta nyt hänestä ei ole kuulunut mitään kolmeen päivään. Eli tämän jakson alussa nähty poika, joka lähetti videoviestejä, lähetti niitä siskolleen Haileylle, ei tyttöystävälleen kuten minä olisin arvannut. Hailey näyttää Deanille ja Samille kuvia ja videoita, joita Tommy on lähettänyt hänelle. Dean kertoo, että he ovat työpartnerinsa (Sam) kanssa menossa huomenna Blackwater Ridgeen tutkimaan paikkoja. Hailey kertoo, että hänkin on menossa samaan paikkaan huomenna ja, että hän on palkannut ohjaajan. Hailey on päättänyt löytää veljensä itse.

Dean ja Sam tutkivat samana iltana baarissa tietoja Blackwater Ridgen alueella tapahtuneista katoamisista. Sam on löytänyt useamman tapahtuman, mutta outoa on se, että kaikki nämä katoamiset on selitetty karhunhyökkäyksellä ja niillä kaikilla on aikaväliä tasan 22 vuotta. Sam on tutkinut lisää Tommyn Haileylle lähettämiä viestejä ja viimeisimmässä videossa näkyy, kuinka joku liikkuu teltan ulkopuolella. Liikkuminen tapahtui niin nopeasti, ettei sitä nähnyt paljaalla silmällä, vaan kuvaa piti pysäyttää, jotta niin nopean liikkeen huomasi. Kyseessä olisi siis pakko olla jotain yliluonnollista? Karhu ei takuulla liiku niin nopeasti ja ketterästi. Kaikista näistä hyökkäyksistä on selvinnyt vain yksi poika. 

   Dean ja Sam lähtevät jututtamaan vanhaa miestä, joka on selvinnyt karhunhyökkäyksestä. Käy kuitenkin hyvin selvästi ilmi miehen kasvoista, että kyseessä ei ole ollut ainakaan hänen tapauksessaan karhun hyökkäys. Vanha mies kertoo, että kukaan ei ole uskonut sitä, mitä hän on aikanaan metsässä nähnyt, mutta hän on silti valmis kertomaan tarinan uudelleen. Kun Sam kysyy, että mitä tämä mies on nähnyt metsässä, hän vastaa ettei nähnyt mitään, sillä olento liikkui liian nopeasti. Sam luuli, että olento on hyökännyt miehen telttaan, mutta mies korjasi, että olento hyökkäsi mökkiin, jossa hän oli eikä se rikkonut tullessaan ikkunaa tai ovea, vaan se avasi lukossa olevan oven. Kyseessä ei siis takuulla ole karhu. Olennon hyökätessä tämä mies oli nukkumassa ja hän ei heräsi vasta siinä kohtaa kun hän kuuli vanhempiensa kiljuvan. Olento vei hänen vanhempansa pois.

Recap of Supernatural Season 1 Episode 2 (S01E02) - 15

Siitä päivästä lähtien tämä mies on kysynyt itseltään, että miksi hänet jätettiin henkiin. Mies näytti Deanille ja Samille rintalastassaan olevaa suuria kynnen jälkiä ja kertoo, että Blackwater Ridgen metsissä liikkuu jotain pahaa, jonkinlainen demoni. Jälkeenpäin Dean ja Sam juttelevat demonista. Dean huomauttaa, että jos demoni haluaa ovesta sisään, sen ei tarvitse avata sitä kun se voi mennä oven lävitse. Demoni ei siis ole aivan tavallinen. 

 

Aamulla Dean ja Sam saapuvat metsälle tarkoituksenaan löytää demoni. Siellä heitä vastassa ovat Hailey, hänen nuorempi veljensä ja ohjaaja. Yhdessä he lähtevät etsimään Tommya. Hyvin alussa Hailey kuitenkin tajuaa, etteivät Dean ja Sam ole poliisivoimista, sillä heillä ei ole kunnollisia varusteita eivätkä he muutenkaan näytä siltä, että he olisivat varautuneet metsässä oloon. Dean kertoo Haileylle, että oikeasti he ovat etsimässä heidän isäänsä. Hailey kysyy, että miksi he eivät heti kertoneet totuutta, Dean vain möläyttää, ettei hän ole ikinä ollut niin rehellinen naiselle kuin hän nyt oli. Voi että tuota Deania. Niin lutuinen. Ja samalla Dean vetää esiin M&M-karkkipussin ja kertoo, että hän on oikein hyvin varautunut metsäreissuun. Hihi, just tälläinen huumori toimii muhun. Dean on hahmona aivan loistava! 

   He matkaavat vähän aikaa, kunnes ohjaaja löytää jotain ja kutsuu Haileytä.

Recap of Supernatural Season 1 Episode 2 (S01E02) - 23

Hailey juoksee ohjaajan ääntä kohti ja huomaa edessään teltan, jonka yläosassa on verta. Teltta on aivan sekaisin ja näyttää juuri siltä, kuin siihen olisi iskenyt karhu.Dean löytää maasta jälkiä, jotka viittaavat siihen, että uhreja on raahattu, mutta jäljet katoavat mystisesti melkein samantien. Dean tietää nyt, että kyseessä ei ole Skinwalker tai blackdog. Samaan aikaan Hailey on löytänyt teltan vierestä Tommyn puhelimen, joka on rikki. Hailey alkaa itkemään ja Dean yrittää lohduttaa häntä, että Tommy saattaa olla edelleen elossa. Samassa he kuulevat, kuinka lähistöllä joku huutaa apua. He kaikki ryntäävät ääntä kohti. He päätyvät pienelle aukiolle, josta ääni tuli, mutta siellä ei ole ketään, vaikka he kaikki olivat aivan varmoja siitä, että ääni tuli täältä. Sam käskee kaikkien juosta nopeasti takaisin leiriin. Ehkä demoni huijasi heitä ja yritti saada heidät ansaan? Kun he pääsevät takaisin teltan luokse, he huomaavat, että lähes kaikki heidän tavaransa ovat kadonneet. Sam epäilee, että heidän puhelimet on viety, jotta he eivät voisi soittaa apua. Erittäin ovelaa kieltämättä. Sam ja Dean juttelevat kahdestaan ja Sam tutkii heidän isänsä päiväkirjaa. Sam epäilee, että tämän katoamistapauksen takana saattaa olla Wendigo. Dean kuitenkin epäilee asiaa, koska Wendigoja esiintyy aivan toisella puolella Amerikkaa. Sam on sitä mieltä, että kyseessä on pakko olla Wendigo, sillä kynnet ja ihmisen äänen imitointi viittaavat ainoastaan Wendigoon. Asia ei näytä hyvältä, sillä aseet eivät auta Wendigoon. Sam yrittää saada Haileyn, hänen nuoremman veljensä sekä ohjaajan palaamaan takaisin kotiin. Ohjaaja on kuitenkin eri mieltä, sillä hän on kuulemma hyvä metsästäjä. Dean varoittaa, että tämä olento, joka vaanii metsässä, on hyvä metsästäjä päiväsaikaan ja ällistyttävän hyvä metsästäjä yöaikaan, ja nyt on tulossa pimeä. Hailey on kuitenkin päättänyt jäädä niin kauaksi aikaa, kunnes hän löytää veljensä. Sam ja Dean päättävät myöskin jäädä, jotta voisivat suojella heitä. He majoittuvat teltan viereen. Dean ja Sam tekevät suojakehän maahan. He ovat selittäneet muille, että metsässä vaanii Wendigo, mutta ohjaaja on hyvin skeptinen asiaa kohtaan ja hänen asenteensa on suorastaan jopa pilkkaava Deania ja Samia kohtaan. 

   Dean huomaa Samin olevan puun vieressä istumassa alakuloisen oloisena, joten hän menee juttelemaan Samille. Dean yritti saada Samia avautumaan, mutta Sam ei halunnut puhua. Hän totesi vain, että hän epäilee, ettei heidän isänsä ole näissä metsissä. Hän haluaisi vain selvitä tästä yöstä ja lähteä sen jälkeen ajelemaan autolla pitkin maata. Dean epäilee, että ehkä heidän isänsä on lopettanut yliluonnollisten olentojen metsästämisen ja haluaa, että molemmat hänen pojat jatkavat suvun perintöä yliluonnollisten olentojen metsästäjinä. Sam ei vain ymmärrä, että miksi heidän isänsä ei esimerkiksi soittanut, miksi jättää päiväkirja jonnekin ja kadota mystisesti. Dean tunnustaa ettei hän tiedä muuta kuin sen, että hänestä tuntuu, että heidän isänsä on antanut pojilleen tehtävän ja hän ainakin aikoo suorittaa sen. Sam sanoo, että hän haluaisi löytää heidän isänsä ja sen jälkeen Jessican tappajan. Dean kertoo, että he aivan varmasti löytävät Jessican tappajan, mutta heidän täytyy olla kärsivällisiä ja auttaa siinä sivussa muitakin ihmisiä. Samassa he kuulevat taas jonkin miehen huutavan apua. Dean varoittaa muita, että se saattaa olla Wendigo, joka yrittää huijata heitä ja heidän kaikkien tulee pysyä Deanin tekemän ympyrän sisällä. He kuulevat jälleen miehen huutoa ja tällä kertaa myös jonkinlaista pedon ääntä. Ohjaaja (Roy) ampuu muutaman laukauksen ja kävelee pois ympyrän sisältä. Sam ja Dean yrittävät kutsua häntä takaisin, mutta Roy vaan jatkoi matkaansa, joten Deanin ja Samin ei auttanut muuta kuin lähteä hänen peräänsä. Wendigo onnistuu nappaamaan Royn silmänräpäyksessä, mutta Dean ja Sam eivät huomanneet sitä, sillä he eivät ehtineet tarpeeksi nopeasti Royn perään, jotta edes näkivät tätä. 

Aamu on koittanut ja Sam haluaa lähteä etsimään Royta ja Tommya ja samalla Wendigoa. Ensin he kuitenkin Deanin kanssa opettavat Haileylle ja tämän nuoremmalle pikkuveljelle tietoa Wendigosta. Wendigoja on ollut tuhansia vuosia ja he ovat kehittyneet ihmisestä. Vanhan legendan mukaan ihminen saa eriskummallisia voimia. Jos ihmislihaa syö riittävästi, muuttuu pikkuhiljaa vähemmän ihmiseksi ja hän on jatkuvasti nälkäinen. Hailey kysyy, että jos se pitää paikkaansa, niin miten Tommy voisi olla vielä elossa, johon Dean kertoo, että koska Wendigo ei syö uhrejaan heti vaan se voi säilyttää niitä useampiakin vuosia jossain paikassa, joka on pimeässä, piilossa ja turvassa. Tällöin Wendigo voi syödä vain silloin, kun sen tarvitsee. 

   He kaikki lähtevät yhdessä etsimään Tommya ja Royta. He saapuvat jälleen aukiolle. Sam huomaa, että puiden yläosassa, kuitenkin suoraan heidän näkökenttänsä etäisyydessä on paljon verisiä raapimisjälkiä. Sam epäilee taas, että jokin on vinossa, tuolla tavalla Wendigon löytäminen olisi aivan liian helppoa. Ansa, Ansa, juoskaa! Hailey tuntee, kuinka hänen takkinsa päälle tippuu verta. Hän katsoo ylös ja puusta tipahtaa Roy, joka on kuollut. Dean käskee kaikkien juosta takaisin teltan lähelle. Haileyn pikkuveli kaatuu ja Sam menee auttamaan häntä. He kuulevat Haileyn kirkuvan ja Sam huutaa Deania, mutta kukaan ei vastaa. Haileyn pikkuveli kysyy, että miksi Wendigo tappoi Royn vaikka se yleensä pitää saaliinsa elossa. Sam kertoo, ettei hän tiedä, mutta todennäköisesti siksi, koska Roy ampui Wendigoa ja suututti sen. Sam ja Haileyn pikkuveli lähtevät etsimään Deania ja Haileytä. Haileyn pikkuveli huomaa, että maastossa on M&M karkkeja levitettynä tasaisin väliajoin. Sam toteaa, että nämä ovat parempia kuin leivänmuruset (viittaus Hannu ja Kerttu-tarinaan).  Sam ja Haileyn pikkuvelil löytävät kaivosluolan, johon he menevät.

Recap of Supernatural Season 1 Episode 2 (S01E02) - 43

Siellä he näkevät liikkuvan Wendigon. Haileyn pikkuveli on aivan paniikissa ja Sam yritti rauhoitella tätä. Kun Wendigo meni ohi, he jatkavat matkaansa, mutta puinen ratakisko pettää heidän allaan ja he putoavat jonkin matkaa maahan. Pian he löytävät Deanin ja Haileyn, mutta he ovat käsistään sidottuja niin, että he roikkuvat luolaston katosta. Hyi. Wendigo kohtelee heitä kuin kebabvartaita. Tuhma Wendigo! Sam ja Haileyn pikkuveli irroittavat Deanin ja Haileyn köysistä, jolloin Hailey huomaa Tommyn roikkuvan heidän lähellään. Hailey menee lähemmäs ja huomaa, että Tommy näyttää menehtyneen. Haileyltä valuu kyyneliä ja hän koskettaa veljensä poskea. Tommy herää. Jes! Hän on sittenkin elossa. Mikä helpotus, koska jos hän olisi kuollut ja mä olisin joutunut katsomaan vielä pidempään Haileyn itkua, niin mäkin olisin alkanut itkemään. Yhdessä he yrittävät lähteä pois luolasta Dean ja Sam johtohahmoina. He kuitenkin tietävät, etteivät voi juosta Wendigoa karkuun. Dean sai idean, että hän kulkee hieman muita edellä ja solvaa samalla Wendigoa houkutellen sitä luokseen ja Samin tehtävä olisi aina varmistaa, että reitti on turvallinen muille jatkaa. Wendigon murina lähestyy, joten Sam käskee Haileyn ja hänen veljien mennä eri suuntaan kuin hän, sillä Sam ja Dean ovat ainoita, joilla on Wendigoon tehoava ase. Wendigo kuitenkin yllättää Samin ja hän saa ammuttua yhden laukauksen, joka ei juuri tehonnut Wendigoon. Sam lähtee juoksemaan Haileytä ja hänen veljiään kohti ja käskee heidän juosta niin nopeasti kuin mahdollista. He juoksevat umpikujaan Wendigo vain vähän matkan päästä heistä. Sam ottaa Haileyn ja tämän veljet taakseen suojaansa.

Kuvahaun tulos haulle supernatural episode 2 Wendigo

Wendigon lähestyessä heitä Dean hiipii Wendigon taakse ja ampuu tätä. He pääsevät pois luolastosta ja takaisin Haileyn ja tämän veljien kotikylään. Poliiseille he selittävät, että metsässä oli todella iso karhu. 

 

Dean varmistaa Samilta, että tietäähän tämä, että he varmasti löytävät isänsä joskus. Sam sanoo, että kyllä hän tietää, mutta sillä välin kun he etsivät, Sam ajaa autoa. Deanin ei auta muu kuin antaa autonsa avaimet Samille. 

 

Loppuarvio:

  • Jaksossa oli sopivissa määrin huumoria, joka oli vieläpä laadukasta. 
  • Wendigo oli hahmona mielenkiintoinen, mutta jäi hieman harmittamaan, ettei koko jaksossa Wendigosta saada kunnollista naamakuvaa. 
  • Muuten jakso oli erittäin jännittävä ja osassa kohtaa surullinen. Pidän siitä, että sarja aiheuttaa tunteita. 

 

Pisteet:

4/5