S1 title card.gif

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Edellinen jakso teki syvän vaikutuksen ja odotan innoissani neljännen jakson katsomista. Mutta toivon hieman, että tällä kertaa esiin pääsee joku vähän enemmän yliluonnollinen kuin viime jaksossa. Vaikka viime jakson Peterin tarina olikin erinomainen, niin toivon tältä jaksolta jotain erilaista, ettei sarja käy tylsäksi. 

 

Jakso alkaa:

Jakson alussa näkyy mies ja taustalla on palmupuita. Katsoin, että tausta näyttää halvalta julisteelta ja salaa jo pelkäsin, että onko Supernaturalilla ongelmia budjetin kanssa, mutta ei onneksi. Kyseinen mies istui lentokentällä ja palmutausta tosiaankin oli vain juliste :D.  Tämä mies menee vessaan pesemään kasvojaan kun paikalle saapuu toinenkin mies ja kysyy huomaavaisesti, että pelkääkö tämä lentämistä, johon tämä mies esittää kysymyksen, että onko se niin ilmeistä. Mies kertoo, että on todella epätodennököistä kuolla lentomatkan aikana, jolloin tämä mies rauhoittuu hieman. Toinen mies menee vessakoppiin jättäen tämän miehen pesemään kasvojaan ja rauhoittumaan. 

   Wc-tilan peilistä näkyy, kuinka ilmaventtiilistä tulee jotain mustaa kohti tätä kasvojaan pesevää miestä. Mies huomaa tämän mustan ilmassa leijailevan pölyn.

s1e4beginning.jpg

Pöly menee miehen silmiin. Mies menee lentokoneeseen ja hänen silmänsä ovat aivan mustat, mikä pelästyttää hieman lentoemännän. Tämä mies vaikuttaa nyt todella rauhalliselta ja suoranaisesti hänen luonteensa tuntuu erilaiselta. Onkohan kyseessä jonkinlainen demoni, joka on ottanut tämän miehen haltuunsa? Koneen oltua ilmassa jonkin aikaa, tämä demonin haltuun ottama mies kysyy vieressään istuvalta naiselta, että kauanko he ovat nyt olleet ilmassa. Naisen vastattua, että noin 40 minuuttia, mies sanoo flirttailevaan sävyyn, että aika tosiaan lentää ja toteaa vielä, että hänen täytyy käydä verryttelemässä jalkojaan. Mies menee lentokoneen takaosaan, mikä kiinnittää yhden miespuolisen matkustajan huomion. Tämä demonin valtaama mies avaa hätäuloskäyntiluukun ja hyppää lentokoneesta pois. Samalla lentokoneen siipi kärsi hieman. Kaikki matkustajat ja lentoemäntä menevät paniikkiin, mutta kaikki onnistuvat saamaan happinaamarin päälleen. 

   Aikaisin aamulle, noin viiden aikaan Sam tulee motellihuoneeseen ja herättää Deanin. Samilla on mukanaan aamiaistarvikkeita.Dean alusvaatteissa..super hot...hot hot hot hot! 

Recap of Supernatural Season 1 Episode 4 (S01E04) - 3

Samilla on ollut aikaisemminkin vaikeuksia nukkua ja Dean alkoi olla huolissaan joten hän kysyi Samilta, että näkeekö tämä yhä painajaisia tyttöystävänsä kuolemasta. Sam myöntää ja sanoo, että koko tämä heidän yliluonnollisten olentojen metsästäminen pelottaa häntä eikä hän saa kunnolla nukuttua. Dean väittää, ettei häntä koskaan pelota, mutta Sam ottaa hänen tyynyn altaan veitsen jolloin Dean vain toteaa, ettei se ole pelkoa vaan varovaisuutta ja varautumista. Deanin ja Samin keskustelun keskeyttää puhelu. Deanille soitti mies jota Dean oli auttanut pari vuotta sitten jonkinlaisessa Poltergeist tapauksessa. Tämä mies tarvitsee jälleen Deanin apua, joten Dean ja Sam menevät tapaamaan tätä miestä. 

   Tämä mies kiittelee Deania viimekertaisesta auttamisesta, sillä ilman Deaniä hän tuskin olisi enää elossa. Tämä mies mainitsi ohimennen myös siitä, että Deanin ja Samin isä jutteli jatkuvasti Samista ja oli hyvin ylpeä hänestä ja siitä, että tämä kävi yliopistoa. Sam ei tiennyt tätä ja oli hyvin onnellinen asiasta. Mies kysyy, että miten heidän isänsä voi ja Dean valehtelee, että hänellä on kiireitä toisen tehtävän parissa. Mies soittaa heille ääninauhoitteen lentokoneesta, jossa lentäjä huutaa apua ja äänitteen loppupuolella kuuluu jonkinlaista karjuntaa joka ei varmasti ole lähtöisin ihmisestä. Asiantuntijat sanovat, että kyseessä on ollut tekninen vika, jonka seurauksesta lentokone on syöksynyt maahan ja vain seitsemän ihmistä on selvinnyt hengissä. Mies kuitenkin tietää, että kyse ei ole teknisestä viasta vaan kyseessä on jotain yliluonnollista. 

Samaan aikaan kun Dean on ollut hankkimassa väärennettyjä henkilökortteja, Sam on kuunnellut ääninauhaa tarkemmin ja Sam huomasi, että jonkinlainen demoni rääkyy "No survivals", mikä ihmetyttää Deania, sillä iskusta selviytyi seitsemän ihmistä. 

s1e4%20Sam%20and%20Dean.jpg

Sam kertoo, että ensimmäisenä heidän täytyy mennä juttelemaan miehelle nimeltä Max Jaffe, sillä hän on varmasti nähnyt jotain. Kun Dean kysyy, mistä Sam on niin varma asiasta, hän kertoo soittaneensa Maxin äidille, jonka mukaan Max on kirjautunut psykiatriseen sairaalaan. 

   Dean ja Sam tapaavat Maxin ja kyselevät tältä, että näkikö tai kuuliko hän mitään outoa lentokoneturman aikana. Max kiistää pitkään nähneensä mitään outoa, mutta tunnustaa myöhemmin, että hän näki outoja asioita, mutta koska hän on sekavassa mielentilassa, kaikki on kuviteltua eikä mikään niistä ole oikeasti totta. Max alkaa kertomaan, mitä hän näki kun Sam pyysi häntä kertomaan, että mitä hän kuvitteli näkevänsä. Hän kertoi näkevänsä matkustajan, jonka silmät olivat täysin mustat ja tämä mies avasi hätäuloskäynnin kesken lennon, vaikka se ei ole mahdollista, sillä se on niin painava, ettei yksi ihminen voi saada sitä auki. Koska Max oli kertonut tämän miehen istuneen suoraan hänen edessään, Dean ja Sam pystyivät selvittämään mahdollisesti demonin valtaaman ihmisen hekilöllisyyden. Hänen nimensä oli George Phelps.

Dean ja Sam matkaavat Georgen kotiin, joka oli idyllinen amerikkalaisunelma. He juttelivat Georgen vaimolle (Bonnie), joka kertoi Gerogen olevan hammaslääkäri ja hän oli matkalla kokoukseen Denveriin. Bonnie kertoi, että George pelkäsi lentämistä ja hänen tapa kuolla lento-onnettomuudessa oli hirveä. Sam kysyy varovasti, että huomasiko Bonnie ikinä Georgessa mitään outoja asioita, mutta hänen vaimonsa mukaan George oli tavallinen mies eikä hänessä ollut mitään outoa. Dean ja Sam tulivat myös siihen lopputulokseen, ettei George voinut olla ainakaan mikään ilkeä demoni. 

   Käyttäen väärennettyjä henkilökortteja ja ostettuaan uudet puvut, Dean ja Sam pääsevät katsomaan lentokonetta, joka oli joutunut tähän lento-onnettomuuteen. 

Recap of Supernatural Season 1 Episode 4 (S01E04) - 16

Dean ei kuitenkaan ollut tyytyväinen joutuessaan käyttämään hienoa pukua. Minä en ymmärrä, molemmat näyttävät erittäin hyvältä! Dean ja Sam tekevät löydön, he löytävät jotain mustaa ainetta koneesta ja Sam ryhtyy keräämään sitä, jotta siitä saataisiin otettua näytteitä. Heille tulee kuitenkin ongelmia sillä rakennuksen aulaan ovat saapuneet kaksi oikeaa kotimaan turvallisuusagenttia (joita Dean ja Sam esittävät olevansa). Aulassa kysytään, että eikö kaksi turvallisuusagenttia riitä, jolloin nämä kaksi aitoa turvallisuusagenttia ihmettelevät ja sanovat, etteivät he ole lähettäneet tänne ketään muita. Rakennuksesta lähetetään turvamiehiä aseiden kanssa ottamaan Dean ja Sam kiinni, mutta he pääsivät karkuun ennen kuin turvamiehet ehtivät edes nähdä heitä.

Toisaalla Chuck Lambert, lentäjä odottaa työvuoronsa alkamista kauhunsekaisin tuntein. sillä hän oli lentäjänä myös koneessa, joka oli joutunut lento-onnettomuuteen. Ihan ymmärrettävää, ettei halua enää tuollaisen jälkeen lentää. Chuckin kollega auttaa häntä helpottamaan stressiä, mutta kun hän lähtee pois, Chuckin takaanta ilmaventtiilistä tulee samaa mustaa pölyä, joka oli aikaisemmin ottanut haltuun Georgen kehon. Tämä pöly liikkui Chuckin eteen ja meni silmistä tämän kehoon. Samaan aikaan Dean ja Sam ovat vieneet lentokoneen raadosta löytämäänsä mustaa ainetta tutkittavaksi ja tutkijamies kertoo, että aine on täynnä sulfaattia. 

  Chuckin työvuoro on alkamassa ja hän menee itsevarmana ja hyväntuulisena kertomaan kollegalleen, että on nyt valmis aloittamaan vuoronsa. Lentäessään konetta Chuck kysyy, että kauanko he ovat olleet ilmassa johon hänen kollegansa vastaa, että noin 40 minuuttia. Chuck vastaa, että aika tosiaan lentää. Hui..myös George sanoi saman juuri ennen kuin hän meni aukaisemaan lentokoneen hätäuloskäynnin. Tämän jälkeen Chuck ohjaa lentokoneen menemään suoraan alaspäin, jolloin hänen kollegansa pelästyy ja kysyy, että mitä Chuck tekee, jolloin Chuck lyö kollegansa tajuttomaksi kyynerpäällään.

s1e4%20Chuck.jpg

Hyi yök noi silmät. Tosi peloittavan näköiset! Chuck ohjaa lentokoneen alas pellolle osuen samalla sähkötolppaan. Tuolla on pakko olla jokin yhteys, että molemmat "onnettomuudet" tapahtuvat koneen oltua ilmassa 40 minuuttia, jokin raamatullinen luku kenties?

Deanilla ja Samilla on vaikeuksia tunnistaa, että minkälainen demoni aiheuttaa tällaiset lento-onnettomuudet, sillä samanlaisia aikaisempia tapahtumia ei ole ollut. Myös jokaisessa uskonnossa ja jokainen etninen ryhmä on puhunut demoneista, mutta ei tällaisista. Japanilaiset uskovat, että jonkinlainen demoni aiheuttaa luonnonkatastrofit ja myös ihmisten tekemät katastrofit ja terrori-iskut. Kumpikaan heistä ei ole kuitenkaan koskaan kuullut, että yksikään demoni tappaisi viattomia ihmisiä turhaan vaan motiivina on aina jotain, mitä demoni haluaa. Ja kumpikaan heistä ei ymmärrä, että miksi ihmeessä edes demoni haluaisi tuhota lentokoneita ja samalla tappaa ihmisiä. Jerry soittaa Deanille ja kertoo, että aikaisemmin lento-onnettomuudesta selvinnyt lentäjä Chuck on kuollut ja syynä on ollut uusi lento-onnettomuus Nasaretissa. Dean huomauttaa, että mikä yhteensattuma (Nasaret on raamatun mukaan Joosefin ja Marian kotikaupunki).

   Dean ja Sam ajavat Nasaretiin Jerry mukanaan. Jerry on saanut selville, että myös tämänkertaisesta lentokoneesta on löytynyt sulfaattia. Dean epäilee, että demoni on ollut Chuckin perässä sillä hän on ollut nyt kahdessa lento-onnettomuudessa. Sam kertoo, että jos asia olisi niin, niin he olisivat onnekkaita, mutta Sam on huomannut molempien koneiden rysähtävän maahan 40 minuutin kohdalla. Jes! Mä arvasin, että se liittyy jotenkin asiaan. Jerry kysyy, että miten se liittyy asiaan mitenkään, johon Dean osaa vastata, että  luku on raamatullinen, Nooan rakennettua arkin satoi 40 päivää ja luku 40 tarkoittaa kuolemaa. Sam on tutkinut viimeaikaisia lento-onnettomuuksia ja niitä on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana kuusi, joista kaikki ovat törmänneet maahan tasan 40 minuutin kohdalla. Yhdestäkään näistä lennoista ei ole ollut elossa selviytyjiä paitsi viimeisimmässä seitsemän. Dean ja Sam päättelevät, että koska demoni on ääninauhalla sanonut "No survivals", niin se aikoo varmasti yrittää saada kaikki seitsemän selviytyjää hengiltä. Sam ryhtyy soittamaan ihmisille, jotka selvisivät lennosta. Heidän onnekseen kukaan ei ole lentämässä vähään aikaan, mutta Samille selviää, että yksi onnettomuudesta selvinnyt on Amanda Walker, joka on lentoemäntä ja aikoo lentää pian. Sam saa yhteyden Amandaan yleisöpuhelimella.

s1e4%20Amanda%20Walker.jpg

Dean esittää olevansa sairaalasta ja kertoo Karen Walkerin (joku Amandan sukulainen ilmeisesti) joutuneen auto-onnettomuuteen. Amanda on kuitenkin puhunut Karenin kanssa viisi minuuttia sitten puhelimessa. Amanda arvaa, että hänelle on oikeasti soittanut hänen entisen poikaystävänsä (Vince) kaveri. Amanda lopettaa puhelun sanoen, että Vince voi soittaa hänelle sitten kun lentokone on laskeutunut. Sam kertoo, ettei heillä ole muuta mahdollisuutta kuin mennä tuolle lennolle. Ajatus hirvittää Deaniä, sillä tämä kone tulee syöksymään maahan. Dean myös tunnustaa, että hän on aina pelännyt lentämistä. Mutta silti hän suostuu tulemaan Samin mukana lentokoneeseen sillä hän ei halua myöskään jättää Samia yksin demonin kanssa. Vooi..en ikinä ajatellut, että Dean voisi pelätä mitään, aika suloista. 

s1e4%20Dean%20ja%20Sam%20lentokoneessa.j

Dean ja Sam miettivät, että kenet demoni voisi vallata ja Dean kertoo, että yleensä demoni valitsee kohteen joka on ennestään jollain tasolla heikko. Eli kohteella on todennäköisesti jonkinlainen addiktio tai suurta stressiä. Sam toteaa, että jos hän olisi Amanda niin hän olisi aika stressaantunut sillä tämä on Amandan ensimmäinen lento edellisen lento-onnettomuuden jälkeen. Dean päättää, että hän yrittää selvittää Amandan henkistä vointia jolloin Sam kysyy, että mitä jos Amandan on jo vallannut demoni. Dean näyttää, että hänellä on mukanaan pyhää vettä, mutta Sam on sitä mieltä, että heidän on oltava hienovaraisia ja kertoo Deanille, että jos Amandan on vallannut demoni niin hän kavahtaa Jumalan nimeä ja myös latinankielistä sanaa Christo.

   Dean menee juttelemaan Amandalle ja sanoo sanan christo, mutta mitään ei tapahdu vaan sen sijaan Dean vain onnistuu saamaan itsensä näyttämään hieman hölmöltä. Dean menee takaisin paikalleen istumaan ja kertoo Samille, että Amanda ei ole demonin hallussa eikä hän ole se, jonka demoni yrittää vallata, sillä Amanda on aivan liian tervejärkinen ja vahvamielinen. Koneeseen tulee pientä turbulenssiä ja Dean menee pienimuotoiseen paniikkiin, jolloin Sam yrittää rauhoitella häntä sillä muuten demoni voisi yrittää saada Deanin hallintaansa. Sam saa Deanin rauhoittumaan ja kertoo tälle, että hän on löytänyt tavan jolla poistaa demoni. Manaamisessa on kuitenkin kaksi vaihetta ja ensimmäisessä vaiheessa demoni houkutellaan pois ihmisestä, mikä toisaalta tekee siitä paljon vahvemman. Toisessa vaiheessa demoni lähetetään helvettiin. Mutta ensin heidän täytyisi löytää ihminen, jonka sisällä demoni on. Dean ottaa tämän tehtäväkseen ja menee EMF- mittarinsa kanssa lentokoneen käytävää pitkin. Kun aikaa iskuun on enää 15 minuuttia, Sam tulee kysymään Deanilta, että onko mitään löytynyt. Dean kertoo, ettei mitään ole löytänyt ja he alkavat epäilemään, että ehkä demoni ei aio hyökätä tällä lennolla, mutta silloin Deanin EMF-mittari alkoi vilkkumaan punaista valoa ja pitämään ääntä. Dean katsoi eteenpäin ja näki, että vessasta tuli mies, apupilotti. Dean sanoo ääneen "christo" ja lentäjä kääntää päänsä häntä kohti ja hänen silmänsä ovat mustat. 

s1e4%20Christo.jpg

Dean ja Sam menevät juttelemaan Amandalle ja kertovat tälle, että he tietävät Amandan olleen lentoemäntänä koneessa joka syöksyi alas. Amanda menee paniikkiin ja ei ymmärrä mitä Dean ja Sam haluavat hänestä. He vakuuttavat Amandalle, että hänen täytyy hakea apulentäjä paikalle. Amanda suostuu tähän ja sillä välin kun Amanda ja apulentäjä kävelevät käytävää pitkin kohti Deania ja Samia, he ottavat esiin pyhän veden ja muut tarvittavat tarvikkeet manausta varten. Kun apulentäjä saapuu Deanin ja Samin luokse, Dean lyö apulentäjää ja sitoo tämän suun samalla kun Sam heittää hänen päälle pyhää vettä. Amanda on ihmeissään sillä Dean ja Sam sanoivat, että he haluavat vain puhua apulentäjälle. Amanda kuitenkin huomaa, että pyhä vesi vahingoitti apulentäjää. Sam vakuuttaa Amandalle, että hänen täytyy poistua ja mennä verhon taakse matkustajien pariin ja vahtia, että kukaan ei tule verhon taakse. Amandan mentyä Sam ryhtyy manaamaan apulentäjää Deanin pitäessä tätä paikallaan. Demoni on kuitenkin tehnyt apulentäjästä vahvan ja hän sai lyötyä sekä Samia että Deania. Sam ryhtyy lukemaan uudestaan manaustekstiä, mutta demoni sanoo Samille "I have your girlfriend" Sam hämmentyy hetkeksi, mutta onnistuu jatkamaan lukemista ja pian demoni tuli ulos apulentäjän kehosta.

s1e4%20demon.jpg

Demoni meni kuitenkin ilmaventtiilistä karkuun ja samassa lentokone nytkähti ja se alkoi mennä hurjaa vauhtia alaspäin jolloin kaikki matkustajat menivät paniikkiin. Sam juoksee pois lentäneen manauskirjan perässä matkustajatiloihin ja saa kirjan käsiinsä ja jatkaa manauksen lukemista ääneen, tällä kertaa kovalla äänellä. Samin manauksen ansiosta lentokone lopettaa alaspäin syöksymisen ja palaa taas lentämään normaalisti. 

   Lentokoneen päästyä turvallisesti maihin poliisit kyselevät ihmisiltä tietoja. Amanda valehtelee poliisille, ettei hän nähnyt lennolla mitään outoa samalla kuitenkin katsoen Deania ja Samia kohti ka kiittäen heitä äänettömästi. Dean kysyy, että onko Sam ok, ja Sam vastaa, että demoni tunsi Jessican.

a1e4%20Sam%20ja%20Dean.jpg

Voi Sam raukkaa. Ei todellakaan ollut helppo tilanne manata demonia joka puhuu hänen tyttöystävästään ja sanoo hänen edelleen palavan helvetissä. Dean lohduttaa Samia ja kertoo, että demonit osaavat lukea ajatuksia ja ne valehtelevat koko ajan eikä niiden puheita pidä uskoa. 

Ennen kuin Dean ja Sam lähtevät ajamaan autolla kohti uutta kohdetta, Jerry tulee kiittämään heitä ja kertoo heidän isänsä olevan varmasti ylpeä heistä. Dean kysyy, että miten Jerry edes sai hänen puhelinnumeronsa sillä se on ollut hänellä vasta vajaa puoli vuotta, jolloin Jerry kertoo, että Deanin ja Samin isä antoi sen hänelle. Tämä ihmetyttää Deania ja Samia, sillä heidän isänsä on ollut kateissa yli puoli vuotta. Jerry lisää vielä, ettei hän varsinaisestaan puhunut heidän isälleen vaan hänen vastaajassaan pyydettiin soittamaan Deanille, jos kyseessä olisi hätätapaus. 

   Dean ja Sam ihmettelevät miten se voi pitää paikkaansa, sillä Sam on yrittänyt soittaa monia kertoja isälleen eikä hänen vastaajaviestissään sanota mitään. Dean kokeilee soittaa isälleen ja hänen isänsä ääni kuuluu vastaajassa ja se todellakin pyytää soittamaan Deanille hätätilanteessa ja antaa Deanin puhelinnumeron. 

Jakso päättyy kun Sam ja Dean menevät takaisin autoon ja lähtevät ajamaan.