Jakso 11: 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Vaikka olo on hieman väsynyt ja saatan olla tulossa kipeäksi, odotan jakson alkamista innokkaana. Toivottavasti keskittymiskykyni riittää huonosta olotilasta huolimatta arvioimaan jaksoa. Minulta kysyttiin snapchatin kautta, että mitä kaikkea kuuluu arviointiprosessiin. Vastasin kysymykseen hyvin lyhyesti..voisin joskus kirjoittaa asiasta postauksenkin, mutta voin tähän väliin kertoa, että minulla on tapana katsoa jaksoa pätkittäin ja pysäyttää aina kun tuntuu siltä, että tarvitsen pienen tauon, oli kyse sitten muutamasta sekunnista tai muutamasta tunnista. En siis tee niin kuin useimmat, eli katson koko jakson loppuun asti ja sen jälkeen kirjoitan arvion. Lyhyesti: Minä katson, pysäytän, kirjoitan, katson, pysäytän, kirjoitan jne. 

   Mutta tosiaan..voisin joskus vaikka ottaa valokuvia arviointipostaukseni teosta ja mitä kaikkea siihen sisältyy ja missä järjestyksessä..mutta nyt on kuitenkin aika katsoa jakso 11!

 

Jakso alkaa:

Kagomella on oman aikakautensa ajassa tulossa hyvin merkitykselliset koulun kokeet joihin hänen on pakko päästä. Inuyasha on kuitenkin asiasta eri mieltä ja hän yritti tukkia kaivon isolla kivellä, mutta epäonnistui, koska Kagome käskytti hänet istumaan. Huoh..tuo ei enää toimi. Voitaisiinko tuosta huumorikeinosta jo luopua..en usko sen naurattavan enää yhtään ketään. 

Kuvahaun tulos haulle inuyasha sit boy

Kagome palaa omaan aikaansa ja lähtee kouluun jättäen hänen ja Inuyashan keräämät taikasirpaleet hänen huoneensa työpöydälle. Kuinka idiootti voi ihminen olla!? Joo..jätä vaan taikahelmen sirpaleita työpöydälle kun tiedät hyvin, että yksikin sirpale voi saada väärissä käsissä paljon tuhoa aikaiseksi. Ja joo..jätä ne sirpaleet vielä niin näkyville, että jokaisen pahiksen on helpompi löytää ne kuin varastaa tikkari lapsen kädestä. Kuten Piisamirotta Muumit-sarjasta kerran totesi: Typerä nainen. Kagomen kävellessä koulun etupihalla olevien ystäviensä seuraan, he kyselevät ja ovat huolissaan Kagomen terveydestä. Kagomen isoäiti oli selittänyt koululle, että Kagomella oli ongelmia jalkojensa kanssa, rakkoja ja väärin muotoutunut isovarvas, jonka kuullessaan Kagome kiroaa itsekseen, että eikö hänen isoäitinsä olisi voinut vain sanoa Kagomen sairastavan flunssaa. Koulun pihalle pyöräilee ilmeisen hyvännäköinen poika, joka toi Kagomelle lahjan pojan perheeltä, sandaalit Kagomen jalkavaivojen hoitoon. Kagome on todella nolona, mutta hänen ystävänsä innoissaan. He ryhtyvät heti kyselemään, että tapaileeko Kagome tuota poikaa, sillä hän on aivan selvästi ihastunut Kagomeen. Kagome ei ollut ikinä edes jutellut tuolle pojalle eikä ole tällä hetkellä ihastunut kehenkään, jonka kuultuaan hänen ystävänsä kysyvät, että millainen Kagomen miesmaku on. Kagome kertoo, että mies ei saa missään nimessä olla agressiivinen eikä itsekeskeinen eikä hän saisi suuttua helposti, hänen täytyisi olla kiltti ja ymmärtäväinen mies, joka toisi Kagomelle kukkia ja kirjoittaisi hänelle runoja. Samalla kun Kagome kertoo miesihanteestaan, hän ajattelee Inuyashaa heittämässä suurta kiveä kaivon päälle itsekeskeisestä syystä sekä riehuvan ja suuttuvan jostain pikkuasiasta. Kagomen miesihanne on aivan päinvastainen kuin mitä Inuyasha on. Voooihan vvvvviiiiiiiiitttttttttt....Kagome on ihastumassa Inuyashaan..mä niin tiesin tän heti ekan jakson aikana. Aivan liian ilmeistä..en oikein tykkää. Olisi kivempaa katsoa Kagomen tuntevan romanttisia tunteita jonkin ihmisen kanssa, vaikkapa äsken näkyvän pojan kanssa. Olisi hauska nähdä, miten voi samaan aikaan olla hyvä tyttöystävä ja taistella toisaalla demoneita vastaan. Mutta ei..Kagome on kuin Belle..ihastunut raivoherkkään koiraan.

   Samaan aikaan Kagomen kotiin hyökkää Noh-maski, joka on taikahelmen sirpaleiden perässä sillä hän haluaa itselleen fyysisen kehon. Kagomen isoisä huomaa asian kun hän näkee heidän kotirakennuksensa savuavan.

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 11 noh mask

Noh-maski yrittää löytää itselleen kehon, jonka vallata ja hän uhkaa hyökätä Kagomen isoisän kehoon. 

Kagome näkee paloauton ajavan pillit päällä hänen ohitseen ja kuulee samalla edellään olevilta pojilta, että hänen kotirakennuksensa on tulessa. Kagome rientää paikalle josta hän löytää äitinsä. Kagomen kysyessä mitä on tapahtunut, hänen äitinsä vastaa, että varastorakennus oli syttynyt palamaan ja isoisä oli siellä, mutta hänellä ei ole hengenhätää, mutta hänen täytyy olla muutama päivä sairaalassa tarkkailtavana. Kagomen äiti pyytää häntä jäämään kotiin ja selittämään tilanteen pikkuveljelleen. Samaan aikaan palomiehet tutkivat varastorakennusta ja yksi palomiehistä huomaa lattian alla olevan suuren määrän vettä jolloin hän katsoo sinne tarkemmin. Veden pinnasta nousee esille Noh-maski joka valtaa tämän palomiehen kehon. Samaan aikaan Kagomen pikkuveli juoksee Kagomen luokse ja Kagome selittää hänelle, että mitään vaaraa ei ole ja kaikki ovat elossa. Saatuaan lauseen loppuun Kagome huomaa, että heidän lähellään olevan paloauto lähtee käyntiin ja ryhtyy ajamaan holtittomasti  törmäten muutamaan poliisiautoon. Poliisi tarttuu tilanteeseen nopeasti ja informoi muita, että liikkeellä on paloauto, joka ajaa kaiken sen tielle tulevan ylitse jonka takia kaikkia pyydetään pysymään sisätiloissa ja välttelemään yleisiä teitä. Paloautoa ohjasi palomies, jonka kehon Noh-maski oli vallannut. Noh-maski mutisee itsekseen, että hänen täytyy pian löytää taikahelmen sirpaleita tai muuten hänen valtaamansa keho lakkaa toimimasta. Tämä maski on ilmeisesti aika heikko. Kagome lähtee käymään äitinsä luona sairaalassa, jossa hänen isoisänsä varoittaa häntä lihaa syövästä maskista samalla kun Kagomen äiti kertoo, että isoisä on pidellyt käsissään taikakääröjä. Kagomen äidin mukaan isoisä on pelästynyt jostain ja siksi piteli kääröjä itsellään. Palattuaan takaisin kotiin Kagome aloitti kokeeseen lukemisen jolloin hänen pikkuveli olisi tahtonut tulla nukkumaan hänen huoneeseensa. Kagome ei kuitenkaan anna siihen lupaa, jolloin hänen pikkuveljensä kertoo, että häntä pelottaa sillä heidän isoisänsäkin pelkää jotain. Kagome miettii asiaa ja tajuaa, että jotain tosiaan voi olla pielessä, sillä hän on tuonut taikahelmen sirpaleita mukanaan nykyhetkeen. Voiko joku ihan oikeasti unohtaa tuollaisen asian ja vielä ihmetellä, että miksi heidän kotikylässään tapahtuu kummia? Kagome, valot päälle! 

   Samaan aikaan kadulla poliisit yrittävät pysäyttää palomiestä, joka ajaa holtittomasti paloautoa, tietämättä kuitenkaan, mikä olento on oikeasti kyseessä. Noh-maski syöksyy palomiehestä yhden poliisiauton läpi ja muuttuu jonkinlaiseksi mönjäksi vallaten samalla muutaman poliisin mönjän sekaan. Näin Noh-maski ilmeisesti kerää sieluja ja voimaa?  Noh-maski ajaa paloauton suoraan Kagomen kotiin vaurioittaen heidän taloaan. Maski yrittää saada taikahelmen sirpaleet käsiinsä, mutta Kagome ehtii nappaamaan ne käsiinsä ensin, samalla ottaen pikkuveljensä kainaloonsa. Kagome alkaa juoksemaan Noh-maskia karkuun, mutta tajuaa juostessaan, että hänen täytyy saada pikkuveljensä turvaan ja myös saada Inuyasha apuun, sillä Kagome tuskin pärjäisi maskille yksin. Niinpä hän käskyttää pikkuveljensä menemään kaivoon ja noutamaan Inuyashan, tämä tulisi mukaan varmasti kuullessaan, että täällä on lisää taikahelmen sirpaleita. Kagomen pikkuveli pääsee turvallisesti kaivon luokse, mutta on pelokas. Hän kuitenkin urheasti hyppää kaivoon, mutta mitään ei tapahtunut joten hän alkaa itkemään ja pyrkii pääsemään toiseen aikakauteen kaivamalla kaivon pohjalla olevaa maata. Samaan aikaan Inuyasha ilmestyy kaivosta ja kysyy, että mikä on hätänä. Yhdessä he lähtevät etsimään Kagomea niin, että Inuyasha kuljettaa Kagomen pikkuveljeä reppuselässään. Kagomen pikkuveli ihmettelee, että miten he kykenevät löytämään Kagomen ajoissa, jolloin Inuyasha muistuttaa, ettei hän ole ihminen ja että hän kykeni haistamaan kaivosta asti Kagomen vuotavan verta. (Kagomen käsi alkoi vuotaa verta hänen noukkiessa lattialle pudonnutta lasipulloa, jossa taikahelmen sirpaleet ovat). 

Kagome on juossut rakennustyömaalle, mutta Noh-maski onnistui seuraamaan hänen perässään ja lähti hyökkäämään Kagomen kimppuun. 

Kuvahaun tulos haulle inuyasha episode 11 noh mask

Inuyasha onnistuu kuitenkin löytämään Kagomen samalla hetkellä ja viipaloi Noh-maskin mönjämäisen kehon kahteen osaan. Kagome ottaa pikkuveljensä viereensä turvaan ja kertoo tälle, ettei ole mitään hätää sillä Inuyasha onnistuu varmasti kukistamaan maskin. Tällä kertaa mua ei edes ärsytä Kagomen avuttomuus, koska hän tosiaan on täysin aseeton tällä hetkellä. Inuyasha ei kuitenkaan ole tyytyväinen tähän suunnitelmaan ja hän vaatii, että Kagome pyytää anteeksi sitä, että hänen "Sit boy" käskynsä takia Inuyashan selkä on kipeä. Kagome pyytää anteeksi, mutta Inuyashan mukaan anteeksipyyntö kuulosti siltä kuin Kagome olisi ainoastaan vain hieman tallannut hänen jalkaansa. Kagomen pikkuveli tajuaa, ettei Inuyasha ole niin sankarillinen kuin hän oli aluksi luullut. Inuysha kuitenkin lähtee hyökkäämään maskin kimppuun lyöden maskia, mutta maski olikin virittänyt ansan. Maski ei hajonnut kahtia Inuyashan lyönnistä vaan sen keskeltä oli paljastunut torahampaan, jotka ottivat Inuyashan mukaansa ja teki Inuyashasta liikkumiskyvyttömän. Heti tämän jälkeen Maski lähti ryntäämään Kagomen kimppuun, sillä Kagomella oli taikahelmen sirpaleet käsissään. Maski yritti selvästi vallata Kagomen kehon yrittämällä laittaa itsensä Kagomen päähän, mutta Kagome onnistui estämään tämän käsillään. Oikeasti, toi maski on aika heikko jos se ei kykene voittamaan pienikokoista ihmistä. Kagome kun ei vaikuta mitenkään kauhean voimakkaalta ihmiseltä varsinkaan nyt kun hänellä ei ole mitään aseita mukanaan.

   Kagome heittää lasipullon jossa taikahelmen sirpaleet ovat pikkuveljelleen ja käskee tätä juoksemaan niin nopeasti karkuun kuin hän vain pystyy. Maski kuitenkin lähtee Kagomen pikkuveljen kimppuun ja hän joutuu pysähtymään, sillä hän on tullut reunalle eikä hän voi hypätäkään, sillä hän on niin korkealla, ettei hän selviäisi hypystä elossa. Kagomen pikkuveli ajattelee, että hän voisi selvitä jos heittäisi sirpaleet alas, mutta se olisi liian riskialtista, sillä Maski saattaisi kyetä olemaan riittävän nopea ja saamaan sirpaleet käsiinsä ilmasta. Juuri kun Maski on hyökkäämässä Kagomen pikkuveljen kimppuun, Inuyasha pääsee vapaaksi Maskin otteesta ja Inuyasha onnistuu halkaisemaan Maskin takaapäin kahtia, jolloin Maski katoaa ja jäljelle jää ainoastaan yksi taikahelmen sirpale. 

Inuyasha kysyy onko Kagomen käsi kunnossa. Kagome ihmettelee, että miten Inuyasha on muuttunut hieman kiltimmäksi. Kagome ajattelee, että Inuyasha näyttää hienolta miekkansa kanssa aamuauringon valossa. Silloin Kagome tajuaa, että aamu on koittanut eikä hän ole ehtinyt ollenkaan lukea kokeeseen. Hän käskee pikkuveljensä pitämään taikahelmen sirpaleet turvassa samalla kun hän rientää itse kouluun ja yrittäen epätoivoisesti lukea samalla kun hän juoksee kohti koulua.

 

Loppuarvio:

  • Noh-maski oli hieman jopa tylsä vihollinen. Hänen tarinansa oli mitäänsanomaton eikä maski itsessään ollut mitenkään pelottava. 
  • Oli kiva seurata Kagomen pikkuveljeä. Hän on oikein suloinen pieni poika ja seuraisin hänen kasvamista mielelläni jatkossakin. 
  • Loppujen lopuksi tämä jakso oli kuitenkin hyvin mitäänsanomaton, se ei vaan yksinkertaisesti herättänyt mitään tunteita. Ja se ei ole ollenkaan hyvä juttu :(

 

Pisteet:

1,5/5