Aiheeseen liittyvä kuva

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Olen aikaisemmin katsonut Sex and the city (Sinkkuelämää) sarjan kokonaan ja pidin sarjasta paljon. Se on erittäin hyvää viihdettä ja hyvin klassinen "naisten tv-sarja". Enkä häpeä yhtään kertoa sitä, että tämä sarja lukeutuu yhteen niistä kaikkien aikojen suosikkisarjoistani.

   Mielestäni aivan liian moni ihminen ottaa sarjan aivan liian tosissaan. Ei tämä sarja ole politiikkaa, uskontoa tai muutakaan sellaista, joka pitäisi ottaa tosissaan. Tämä on sarja, jonka tarkoitus on saada ihmiset miettimään parisuhteita ei niin vakavalta pohjalta. Toki, tässä sarjassa käsitellään arkojakin aiheita. Moni joka kritisoi tätä sarjaa kritisoi usein sitä, että yleistetään liikaa..ei kaikki miehet ole tuollaisia jne. Ei tietenkään ole. Moni unohtaa sen, että kaikissa tämän sarjan päähenkilönaisissa on myös joitain "vikoja", joiden takia he eivät ole löytäneet kunnollista parisuhdetta. Tässä sarjassa esitetään lukuisia mielipiteitä kunkin hahmon näkökannalta, mikä on mielestäni upea asia, sillä se tuo sarjaan vaihtelevuutta ja juuri sitä, että jos ei voi samaistua yhteen hahmoon, voi samaistua johonkin toiseen. Eikä se, että Carrie on jotain mieltä tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi olla samaa mieltä. Tässä sarjassa kaikki päähenkilötkään eivät ole samaa mieltä asioista, joten ei katsojienkaan tarvitse olla. Tässä sarjassa aivan tarkoituksella yleistetään ja kategorisoidaan ihmisiä, eikä se ole mielestäni huono juttu, koska kaikki hahmot ovat fiktiivisiä ja esimerkiksi mitään etnistä ryhmää ei arvostella. Kyse on ihmistyypeistä, ei yksittäisistä ihmisistä. 

Eli pointtini on se, että tätä sarjaa ei pidä ottaa liian vakavasti, se ei ole raamattu vaan viihdeohjelma. Sarjan henkilöiden kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä tai ymmärtää asioita, joita he tekevät.

   Nyt kun sain tämän sanottua, voimme siirtyä itse ensimmäisen jakson pariin

 

Jakso alkaa:

Jakso alkaa tarinalla, jossa lontoolainen nuori, kaunis vaaleahiuksinen nainen tapaa New Yorkissa miehen, johon rakastuu heti ensisilmäyksellä taidegalleriassa. Kaksi viikkoa he käyvät romanttisilla treffeille, jakavat intiimejä salaisuuksia ja..ovat intiimisti. (Kaunistellaan vielä tässä kohtaa, ettei kenenkään tarvitse heti järkyttyä. Tässä kohtaa varoitus niille, jotka eivät seksuaalissävytteisiä juttuja kuunnella, kannattaa suosiolla jättää Sex and the city:n arvostelupostaukset lukematta..kertoohan jo sarjan nimikin sen, mistä tässä on kyse). He ovat umpirakastuneita ja mies vie naisen asuntonäyttelyyn, jonka jälkeen hän kysyy jos nainen haluaisi tavata miehen vanhemmat, johon nainen suostuu innoissaan. Kuulostaa aika vakavalta suhteelta siis, eikö vain? Seuraavana päivänä mies kuitenkin soittaa naiselle ja kertoo, että hänen äitinsä on hieman sairas ja tapaamista täytyy lykätä. Nainen tietysti ymmärtää tämän ja pyytää miestä soittamaan heti kun tilanne paranee. Kuluu kaksi viikkoa eikä miehestä kuulu mitään, jolloin nainen soittaa kiukkuisena miehelle ja pyytää tätä soittamaan heti kun saa hänen viestinsä. Mutta mies ei ikinä soittanut. 

   Tämän tarinan nainen kertoi kolumnisti Carrie Bradshaw:ille. Nainen ihmettelee, miksi mies katosi yhtäkkiä, Lontoossa asunnon ostaminen on vakava juttu. Mutta kukaan ei ollut kertonut tälle naiselle, että New Yorkissa asunnon katseleminen yhdessä on erorituaali. Aika hassulta kuulostaa näin suomalaisen korvaan. New Yorkissa on tuhansia..ehkä kymmeniä tuhansia samankaltaisia naisia. Kaikki tietävät heidän olemassaolostaan ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että he ovat mahtavia; he matkustavat, maksavat veroja ja ostavat 400 euron kenkiä..ja he ovat yksin. Miksi New York on täynnä mahtavia sinkkunaisia, mutta hyviä sinkkumiehiä ei löydy mistään? Carrie haastattelee tuttaviaan, joista useat ovat sitä mieltä, että tämä on ikäkysymys. Yhden mielestä kaksikymppiset naiset johtavat suhdetta ja miehet tuntevat olonsa riistetyksi. Kolmekymppisenä tilanne on päälaellaan jolloin miehet johtavat suhdetta ja naiset kitisevät. Toisen mukaan kukaan ei halua enää +30 naista, koska he kaikki haluavat avioliiton ja lapsia, jolloin miehen täytyy suostua tähän heti. Hänen mukaansa naisten pitäisi unohtaa kaikki tämä ja keskittyä pitämään hauskaa. Miranda Hobbes (Carrien hyvä ystävä) kertoo, että hän tunsi naisen, joka vain piti hauskaa kunnes yhtenä päivänä hän heräsi siihen, että hän on 41-vuotias eikä kukaan halunnut enää deittailla häntä, hän menetti työpaikkansa ja joutui muuttamaan takaisin äitinsä luokse. Carrien toinen hyvä ystävä, Charlotte York:in mukaan miehet pelkäävät hyvin menestyviä naisia. Muutama mies kertoi, että +30-vuotias naisella on liian kovat odotukset eivätkä he halua tyytyä siihen, mitä on on saatavilla. Jokainen kolmekymppinen nainen on torjunut useamman miehen jonkin pikkuseikan takia, liian lyhyt tai vastaavaa. Miranda ja Charlotte ovat sitä mieltä, että naisen ei pitäisi tyytyä sellaiseen mieheen, joka tulee ensimmäisenä vastaan.

Aiheeseen liittyvä kuva

On Mirandan 30-ja jotain-syntymäpäivä. Carrien, Mirandan ja Charlotten ystävä Samantha Jones on sitä mieltä, että kolmekymppisellä naisella on kaksi vaihtoehtoa: Hän voi lyödä päätään seinään ja tyytyä huonoon parisuhteeseen tai harrastaa seksiä kuin miehet. Charlotte erehtyy kysymään "Dildojen kanssako?" johon Samanta vastaa "Ei, vaan harrastaa seksiä ilman tunteita". Samantha on urallaan menestynyt nainen, jolla oli tapana pokailla parikymppisiä miehiä. Miranda on Samanthan kanssa samaa mieltä, mutta Carrie ja Charlotte ihmettelevät, että mihin romanttisuus on kadonnut Manhanttanilta. Myöhemmin Carrien hyvä miespuolinen ystävä Stanford kertoo, että hänen mielestään ainoastaan heteroiden parissa romantiikka on kuollutta, mutta homopiireissä on yhä mahdollista löytää romantiikkaa ja aitoa rakkautta. Stanford deittaili parhaillaan Dominiciä, alusvaatemallia. Kesken heidän juttutuokion Stanford kieltää Carrietä katsomasta taakseen, mutta Carrie katsoo silti ja hän näkee takanaan istumassa  Kurt Harringtonin, ihmisen johon Carrie oli sortunut 26-vuotiaana..ja uudelleen 29-vuotiaana..ja vielä kerran 31-vuotiaana. Stanford kieltää Carrietä edes ajattelemaan Kurtin kanssa juttelua, sillä hän ei jaksa paikata Carrien sydäntä saman miehen takia enää neljättä kertaa, johon Carrie vain vastaa, ettei hän tietenkään aio mennä juttelemaan Kurtin kanssa sillä hän ei ole mikään masokisti. Carrie kertoo Stanfordille menevänsä vessaan, vaikka oikeasti hän menee juttelemaan Kurtille (ja Stanford tietää tämän). Carrie on päässyt ylitse Kurtista ja näki tämän nykyään sellaisena kuin hän oikeasti on: itsekeskeisenä miehenä, jolta Carrie on saanut elämänsä parasta seksiä. Carrie on kirjoittamassa uutta artikkelia lehteen, johon hän tarvitsee henkilökohtaista kokemusta eräästä asiasta.

Kurt Harrington

Carrie sopii Kurtin kanssa tapaamisen, Kurtin kämpille.

   Illalla Carrie päätyy sänkyyn Kurtin kanssa, joka oli tarkoituskin, sillä Carrien piti saada artikkeliaan varten tietää, että voiko nainen harrastaa seksiä kuin mies, ilman tunteita. Carrien mielestä seksi Kurtin kanssa oli parempaa kuin koskaan nyt kun hän tiesi, ettei hänen tarvitse kärsiä jälkeenpäin sydänsuruista. Lähdettyään Kurtin luota ja kävellessään kadulla Carrie tunsi olonsa voimakkaaksi, hän tunsi olevansa elossa ja omistavansa koko kaupungin eikä mikään tai kukaan voisi tulla hänen tielleen. Kunnes Carrie törmäsi (kirjaimellisesti törmäsi) mieheen, joka oli komea ja jolla ei ollut sormusta vasemmassa nimettömässä. Carrie ei kuitenkaan tehnyt elettäkään, jotta voisi tutustua mieheen, eikä tämä mieskään tehnyt mitään joten Carrie vain keräsi tavaransa ja jatkoi matkaansa. 

Myöhemmin Carrie jutteli kahvilassa hyvän ystävänsä, Skipperin kanssa, joka voivotteli sitä, ettei ole ollut naisen kanssa yli vuoteen.

Kuvahaun tulos haulle sex and the city season 1 episode 1 skipper

Carrien mielestä se oli outoa, sillä Skipper on niin mukava ihminen. Skipper ajattelee, että juuri hänen mukavuus ja liiallinen kiltteys ovat ongelma sekä myös se, että hän on romantikko ja omaa suuret tunteet. Carrie kysyy, onko Skipper varma, ettei hän ole homo, vitsillä tietenkin. Skipper ei kiivastu asiasta, mutta häntä harmittaa hänen oma tunneherkkyys ja se, ettei hän esineellistä naisia, mutta silti yksikään nainen ei ole kiinnostunut hänestä. Skipper kysyy jos Carriellä olisi joku kaveri joka voisi lähteä hänen kanssaan treffeille, johon Carrie vastaa, että kaikki hänen ystävänsä ovat liian vanhoja Skipperille. Skipper kertoo, että hän pitää vanhemmista naisista jolloin Carrie ehdottaa, että Miranda voisi olla kiinnostunut ja he voisivat tavata huomenna illalla klubilla johon Carrie oli menossa Mirandan kanssa. Carrie kuitenkin tiesi jo etukäteen, että Miranda tulisi vihaamaan Skipperiä, sillä Miranda ajattelisi Skipperin kiltteyden olevan pilkkaamista ja Miranda pitäisi sen johdosta Skipperiä kusipäänä, itseasiassa Miranda pitää kaikkia miehiä kusipäinä. 

   Illalla klubilla Miranda ja Skipper juttelevat keskenään ja Mirandan asenteesta huomaa sen, ettei hän ole kiinnostunut Skipperistä. Mirandan mukaan miehet salaa vihaavat kauniita naisia koska kauniit naiset ovat high schoolin aikaan torjuneet miehiä, johon Skipper vastaa, että vaikkei nainen kuuluisikaan kauneimpien naisien joukkoon niin nainen voi silti olla hyvin kiehtova persoona. Miranda tarttuu tähän todennäköisesti tahallaan väärin ja kysyy, että tarkoittiko Skipper ettei Miranda ole hänen mielestään kaunis. Huoh..naiset..tuolla asenteella en yhtään ihmettele, että Miranda on sinkku. Noin kyynistä naista ei varmasti jaksa kukaan katsella pitkään. Kun Skipper vastaa, ettei hän tarkoittanut sitä, Miranda alkaa tykittämään uudestaan kysymällä, että hänenkö mielestä nainen voi olla ainoastaan joko kaunis ulkoisesti tai sisäisesti mutta ei molempia samanaikaisesti. Carrie oli menossa pelastamaan Skipperiä Mirandan nalkutukselta, mutta hänen matkansa pysähtyi kun Kurt tuli hänen luokseen juttelemaan. Kurt oli onnellinen koska Carrie oli vihdoin ymmärtänyt millaisen suhteen Kurt oikeasti haluaa naisen kanssa, hauskaa ilman sitoutumista. Carrie tunsi olonsa vaivautuneeksi ja häntä ihmetytti, että vaikka hän käyttäytyi kuin mies niin miksei hän tuntenut oloaan yhtä voimakkaaksi. Carrie ei kuitenkaan ehtinyt käsittelemään tunteitaan kun Samantha tuli juttelemaan hänelle. Hän osoitti kaukana olevaa miestä kohti ja kertoi, että tuo mies on kuin Donald Trump, vaikutusvaltainen, rikas, mutta paljon paremman näköinen kuin Trump.

Aiheeseen liittyvä kuva

Mies huomaa Carrien ja Samanthan katsovan häntä ja hän vilkuttaa heille, jolloin Carrie tajuaa tämän miehen olevan se sama mies johon Carrie oli aikaisemmin törmännyt kadulla. Samantha ilmaisi suoraan olevansa kiinnostunut tästä miehestä silä Carrie valehteli ettei hän ole ikinä nähnytkään tuota miestä. Samantha on itsvarma ja hän on tottunut saamaan sen ansiosta kaiken mitä hän haluaa, myös miehet, joten Samanta meni kokeilemaan onneaan tämän miehen kanssa, jota Samantha kutsui Mr. Big (Suom. Kiho).

Samaan aikaan Charlotte oli lopettelemassa treffejä. Hän ei halunnut olla liian vaikeasti tavoiteltava, joten hän suostui tulemaan miehen luokse jatkoille, mutta vain vähäksi aikaa. Miehen kotona oli iso maalaus jota Charlotte ihasteli ja kehui kauniiksi, jolloin mies suuteli Charlotten kaulaa ja sanoi "No, you're beautiful." Ällöromanttista, mutta samalla kuitenkin ihan söpöä, en oikein tiedä miten noin limaiseen kommenttiin pitäisi edes suhtautua. Charlotte kertoo, että hänen täytyy herätä seuraavana aamuna aikaisin, joten hänen täytyy lähteä. Mies soittaa Charlotelle taksin ja lähtee saattamaan häntä taksin luokse. Mikä ihana herrasmies! Tuollaisia miesten pitäisi aina olla..en tarkoita sitä, että pitäisi maksaa toisen taksimatka vaan sitä, että ymmärretään heti kerrasta kun nainen vihjailee, että sori jätkä, mutta tänään ei kettu käy kolossa. Mies kuitenkin kysyy, että mitä Charlotte aikoo tehdä ensi viikolla, johon Charlotte vastaa, että hän aikoo käydä syömässä tämän miehen kanssa. Ja juuri tuollaisia naisten pitäisi olla. Naistenkin olisi hyvä osata suoraan sanoa olevansa kiinnostuneita eikä esittää vaikeasti tavoiteltavaa. Charloten istuessa taksin kyytiin mies tulee myös istumaan ja ilmoittaa taksikuskille, että luvassa on kaksi pysähdystä. Charlotte ihmettelee ja kysyy, mihin mies on matkalla ja miksi. Mies vaan toteaa kylmänrauhallisesti, että hän ymmärtää Charlottea, mutta hänen on pakko saada tänään illalla seksiä. Ei jessus mikä jätkä! No ainakin se oli rehellinen, ihan arvostettavaa sinänsä. Onneksi Charlotte ei langennut tähön mieheen, siitä olisi seurannut vain sydänsuruja kun näiden kahden ihmisen toiveet eivät selvästikään ole match. 

Samantha oli tällä välin mennyt juttelemaan Mr. Big:ille ja kysyi tältä haluaako hän mennä yläkerran V.I.P-huoneeseen hänen kanssaan. Mulla on jotenkin heikko kohta naisiin, jotka sanovat suoraan sen, mitä he haluavat eivätkä kainostele. Vaikka Charlotte on ulkonäöllisesti enemmän mun makuun, niin Samanthan suorasukainen tyyli on todella kuumaa! Mr. Big kuitenkin kieltäytyy Samanthan tarjouksesta.

   Samaan aikaan Miranda käveli Skipperin kanssa kadulla ja kertoi suoraan Skipperille, että tämä on liian kiltti eikä hän ole kiinnostunut Skipperistä. Kun Miranda lähtee kävelemään poispäin Skipperistä, Skipper tarraa tätä kädestä kiinni ja suutelee. Miranda syttyy tästä ja antaa Skipperille vielä mahdollisuuden.  

Samantha puolestaan on päätynyt sen saman miehen asunnolle, jonka kanssa Charlotte oli aiemmin illalla treffeillä. Jotenkin todella hauska juonikuvio ja kertoo paljon Samanthan ja Charlotten luonne-eroista. Illan päätteeksi Carrie yritti saada itselleen huonolla menestyksellä taksia, kunnes yksi taksi pysähtyy ja sen takapenkiltä löytyy Mr. Big. Taksimatkan aikana Carrie kertoo olevansa kolumnisti ja tekevänsä artikkelia siitä, että pystyykö nainen harrastamaan seksiä kuin mies eli ilman tunteita jälkeenpäin. Mr. Big kertoo, ettei hän käyttäydy sillä tavalla ja hän arvelee, ettei Carrie ole ikinä ollut kunnolla rakastunut. Kun Carrie poistuu taksista, hän palaa kuitenkin takaisin ja kysyy Mr. Big:iltä, että onko tämä ollut ikinä rakastunut, johon hän toteaa "Abso-fucking-lutely."

 

Loppuarvio:

  • Kaikki sarjan päähahmot esitellään heti ensimmäisessä jaksossa, mikä yleensä tekee ensimmäisestä jaksosta todella tylsää ja puuduttavaa katsella, mutta Sex and the city on mainio poikkeus tähän. Kaikki hahmot ovat erilaisia ja omalla tavallaan mielenkiintoisia. Ainoa hahmo josta en pidä, on itse suurin päähahmo Carrie. Hän on mielestäni hieman tylsä ja persoonaton, mutta se ei haittaa minua yhtään kun on muita hienoja hahmoja. 
  • Pidin siitä, ettei edes ensimmäisessä jaksossa sensuroitu mitään tai yritetty kaunistella tämän jakson aihetta. Pidän sarjoista, joissa ei turhaan kaunistella ja yritetä miellyttää kaikkia. Tälle sarjalle on mahtavasti suunniteltu oma katsojakuntansa ja se näkyy heti alusta hyvin. Toki se karsii monia katsojia pois, mutta ainakin se antaa hyvää materiaalia niille, joita tämäntyyppiset sarjat kiinnostavat.

Pisteet:

4/5