8. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Edellisen jakson Tessaiga- miekan tarina oli mielenkiintoinen ja se toi taas hieman lisää intoa katsoa Inuyasha-animea, vaikka edellinen jakso oli muuten hieman tylsä. Toivon, että jatkossa sarjassa pysyisi muutaman ensimmäisen jakson tapainen huumori ja toivon, että jatkossa tulisi vastaan mielenkiintoisia pahiksia, koska mielestäni Sesshomaru on jopa aavistuksen verran tylsä hahmo. Mutta vaikka Inuyasha-animessa on monia asioita, jotka voivat mennä pieleen, niin uskon, että sarja pysyy silti ainakin sen verran hyvänä, että sen jaksaa kahlata kerran läpi.

 

Jakso alkaa:

Kagome ja Inuyasha tapaavat nuoren herran (Amari Nobunaga) ja he lähtevät hänen mukaansa suorittamaan kiireellistä tehtävää.

 

Inuyasha ja Kagome tapasivat Amarin, koska Amarin lemmikkiapina oli ryöstänyt Kagomen repun.

 

Amari oli kuullut huhuja, että kylän tyttöjä vietäisiin erääseen linnaan ja päästyään kylälle he huomaavat, että huhut pitävät paikkaansa. Amari päättää, että hän haluaa käydä linnassa, sillä hänen tarkoituksenaan on pelastaa prinsessa Tsuyu, joka on linnanherran vaimo, ja johon Amari on selvästi ihastunut. Linnan porteilla Inuyasha kertoo, että hän haistaa sen, että täällä on demonisia voimia. He astuvat sisälle linnaan ja  pian he löytävät Tsuyun.  Tsuyu kertoo heille, että pian sen jälkeen kun hän muutti linnaan, hänen aviomiehensä sairastui jonkinlaiseen kuumeeseen ja hänen käytös muuttui ja tuntui kuin hän olisi aivan eri mies.

Aiheeseen liittyvä kuva

Amari Nobunaga ja prinsessa Tsuyu. 

 

Sairautensa takia hän pitää jatkuvasti päänsä ympärillä harsoa. Inuyasha kuulee Tsuyun aviomiehen lähestyvät askeleet ja hän päättää Kagomen kanssa taistella Tsuyun aviomiestä vastaan. Hyökätessään Tsuyun aviomiehen kimppuun, Inyasha repii hänen kasvoillaan olevan harson pois. Paljastuu, että Tsuyun aviomies ei olekaan hänen aviomies vaan sammakko.

Kuvahaun tulos haulle Inuyasha episode 8

Tsuyun nähtyä tämän, hän pyörtyy. Inuyasha hyökkää uudestaan sammakon kimppuun, mutta sammakko levitti ympärilleen myrkkyä, kaappasi prinsessa Tsuyun ja pakeni paikalta sillä välin kun muut pidättelivät hengitystään. Inyasha, Kagome ja Amari onnistuvat kuitenkin löytämään sammakon ja hämmästyvät suuresti, kun sammakko oli vanginnut prinsessa Tsuyun sammakonkutumaiseen soluun ja prinsessan keho oli muokkaantunut sammakon toukaksi. Samanlaisia sammakonkutumaisia palloja oli monia muitakin. Myouga osasi kertoa, että tämä sammakko todennäköisesti on syönyt kaikkien näiden naisten sielut ja elää niillä sekä on myös kasvattanut voimiaan niiden avulla. 

   Inuyasha hyökkää uudelleen sammakon kimppuun ja sillä välin Amari pelastaa prinsessan sammakonkudun keskeltä. Prinsessa Tsuyu rientää halaamaan Amaria heti kun hän heräsi, mutta sammakko aikoi hyökätä Amarin kimppuun. Inuyasha ehtii kuitenkin lyömään sammakkoa ennen kuin se ehti hyökkäämään Amarin kimppuun. 

Saadessaan tällin päähänsä, demonisammakko tuntuu henkisesti muuttuvan takaisin linnanherraksi, mutta ei kauaksi aikaa, sillä demoni otti taas vallan ja onnistui lävistämään miekalla Nobunagan selän. Nobunaka pyytää Kagomea viemään prinsessa Tsuyun turvaan demonisammakolta ja niinpä he lähtevät juoksemaan pitkin linnan käytäviä etsien samalla jotain kuumaa, jolla kukistaa demonisammakko, sillä niin Myouga oli kehoittanut tekemään.Nobunagan lemmikkiapina oli tullut heidän mukaansa ja se olli löytänyt pienen astian, jossa oli tulenkipinä. Kagome päätti yrittää polttaa sillä sammakkoa, mutta demonisammakko ehti lyömään Kagomen kumoon kielellään. Ennen kuin demonisammakko ehti yhtään lähemmäs Kagomea tai prinsessa Tsuyua, Inuyasha ehti väliin ja uhkasi tappaa demonisammakon, vaikka sekä Nobunaga että Kagome olivat olleet aikaisemmin sitä mieltä, että demonisammakkoa ei saa tappaa, koska linnanherra on yhä hänen sisällään ja ainoa asia, joka täytyy tehdä, on irroittaa taikahelmi demonisammakosta. Inuyasha kuitenkin päättäväisesti hyökkää miekkansa kanssa demonisammakon kimppuun, mutta Kagome onnistuu sitä ennen löytämään repustaan pois vierineen hiuslakkapullon. Kagome käskyttää Inuyashan istumaan ja tähtäsi samalla liekehtivät astian demonisammakkoa kohti ja suihkutti liekkiin hiuslakkaa, jolloin suuri tuli roihahti suoraan demonisammakkoon. Aika kekseliästä. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, Kagome! Demoni irtaantui linnanherrasta ja Kagome käskytti Inuyashan irroittamaan demonissa kiinni oleva taikahelmen.

Inuyasha onnistuu tässä ja kaikki palaa taas normaaliksi. Prinsessa ja linnanherra jäävät asumaan onnellisina linnaansa ja kaikki päättyy onnellisesti, vaikka Nobunaga ei saanutkaan prinsessaa itselleen. 

 

Loppuarvio:

Pidin tästä jaksosta kovasti. Ei ole  juuri mitään huonoa sanottavaa

  • Uusi pahis oli kiva juttu, vaikka se ei ollutkaan edes lähelle samantasoinen kuin Yura oli. Kiva kuitenkin, että tulee uusia hahmoja, sillä ne luovat sopivaa vaihtelua sarjaan. 
  • Juoni ei ole vieläkään edennyt yhtään mihinkään, sillä Kagome ei tainnut saada uutta taikahelmeä käsiinsä? Ainakaan niin ei suoranaisesti missään kohtaa sanottu. Ehkä taikahelmi katosi jonnekin.
  • Pidän suurena plussana sitä, että sarjaan saatiin hieman romantiikkaa mukaan, vaikka se tarina ei Nobunagan kannalta päättynyt niin kuin hän olisi toivonut. Kuitenkin hyvä juttu, ettei koko sarja ole pelkkää taistelua ja taikahelmien keräämistä vaan mukaan mahtuu myös rakkaustarinoita. 
  • Tämä jakso ei kuitenkaan ollut mitenkään kovin ihmeellinen. Ei huono, mutta ei mikään kovin hyväkään. 

Pisteet:

3/5

 


 

9. Jakso

 

Ennen kuin aloitan jakson katsomisen:

Voisin tässä kohtaa olettaa, että 9. jakso tulee esittelemään joko täysin uuden vihollisen tai sitten jonkin vanhoista vihollisista, joka palaa takaisin. Toivon vaan, ettei Sesshomarua nähdä vielä hetkeen, koska muuten saatan nukahtaa kesken jakson katsomisen. 

 

Jakso alkaa:

Kagome on tuonut omalta aikakaudeltaan Inuyashalle pikanuudeleita ja yritti kertoa kaikesta ihmeellisestä nykyajassa, joka saattaisi kiinnostaa Inuyashaa, kuussa käymisestä, raketeista jne, mutta Inuyashaa tuntui kiinnostavan nuudelit enemmän. Kagomen raivotessa Inuyashalle, taivaalta kuuluu ääni, joka käskee antamaan taikahelmen hänelle. Esiin tulee vaaleanpunainen pallo, joka näytti vähintäänkin säälittävältä. Inuyasha lyö palloa ja se muuttuu ketun- ja ihmisen risteytykseltä näyttäväksi lapseksi. 

Aiheeseen liittyvä kuva

Tämä otus yritti ryöstää Kagomen laukusta taikahelmen, mutta Inuyasha ehti nappaamaan hänet kiinni ennen sitä.

Ketun nimeksi paljastuu Shippo ja hän kertoo, että hänen isänsä joutui murhatuksi Thunder Brothersien toimesta. Ja nyt Shippo haluaa kostaa isänsä puolesta ja saada itselleen taikahelmen palasen, jotta voisi muuttua voimakkaammaksi. Shippo onnistuukin hetkeksi aikaa karkaamaan taikahelmi kädessään Kagomelta ja Inuyashalta, mutta juostessaan hän törmää yhteen Thunder Brothersin jäseneen (Manten). Tämä tajuaa heti, kuka Shippo on ja aloittaa taistelun häntä vastaan ja pian Manten huomaakin tämän kantavan taikahelmen palasta. Niinpä Manten yrittää pakottaa Shippon antamaan hänelle taikahelmen palasen, mutta sitä ennen Kagome ehtii väliin ampumalla tätä nuolella. 

Kuvahaun tulos haulle Inuyasha episode 9

Ammuttuaan nuolella, Kagome tajuaa, että tämän otuksen otsa hohtaa valoa ja se saattaa olla hänen heikko kohtansa. Niinpä Kagome yrittää osua nuolella siihen, mutta epäonnistuu. Manten tekee jonkinlaisen salamaniskun ja Kagome menettää tajuntansa Shippon päästessä karkuun. Manten kaappaa Kagomen ja Shippon lähtee hakemaan Inuyashaa, sillä hän tunsi huonoa omaatuntoa siitä, että hän pakeni eikä kyennyt auttamaan Kagomea. 

   Kagome herää huoneesta, ja näkee nousee jaloilleen. Manten huomaa hänet ja Kagome huomaa, että Manten on keittämässä jotain kattilassa. Kagome pelästyy ja kysyy, aikooko tämä syödä hänet. Manten kertoo, ettei hän syö Kagomea vaan hänet laitetaan taikaliemeen, sillä kauniista naisista tehty taikaliemi kasvattaa hiuksia. Eli Mantenilla ei ole hiuksia ja saadakseen ne, hän on valmis tappamaan toisen ihmisenAika turhamainen tyyppi. Kagome kiljaisee, mutta Manten käskee hänen olla hiljaa, jotta hänen veljensä ei kuule häntä, sillä hän kuulemma oikeasti söisi Kagomen. Ja samalla sekunnilla Mantenin veli (Hiten) saapuu huoneeseen rikkomalla yhden talon seinistä. Hänellä on kainalossaan nuori kaunis nainen. Hiten kysyy Mantenilta, että saiko hän kerättyä toisenkin taikahelmen palasen. Kuullessaan, että Manten on epäonnistunut tuomaan hänelle toista taikahelmen palasta, Hiten suuttuu ja tekee jonkinlaisen taian, jonka seurauksesta hänen mukanaan tullut nainen kaatuu ja muuttuu tuhkaksi. Hiten käskee Mantenia tulla mukaansa etsimään toinen taikahelmen sirpale. Sitä ennen Manten kuitenkin yritti lyödä Kagomea lihaveitsellä, mutta Kagome onnistui väistämään juuri oikealla hetkellä.

Manten nosti lihaveitsen uudestaan ylös aikomuksenaan yrittää uudestaan lyödä Kagomea sillä, mutta Kagome onnistuu keskeyttämään tämän väittämällä, ettei hän voi saada toista taikahelmen sirpaletta ilman häntä. Hiten kiinnostuu asiasta ja Kagome valehtelee heille, että Inuyasha on hyvin vahva ja hänellä on suurin osa taikahelmen sirpaleista itsellään. Mutta Inuyasha voisi vaihtaa kaikki sirpaleet häneen, sillä Inuyasha on rakastunut Kagomeen. Manten epäilee, että Kagome valehtelee, mutta Hiten uskoi tarinan, mutta varoitti Kagomea, että jos hänen sanomansa olisi valetta niin Hiten tekisi Kagomesta samanlaisen tuhkakasan kuin huoneen perällä olevasta tytöstä. 

Inuyasha, Myouga ja Shippo ovat lähteneet etsimään Thunder Brotherseja ja Kagomea, mutta Thunder Brothersit löysivät heidät ensin. Hiten vaatii heti Inuyashaa antamaan taikahelmen sirpaleen itselleen tai muuten hän syö Kagomen, Inuyashan elämän rakkauden. Inuyasha menee hämilleen ja ihmettelee, että kuka ihme on väittänyt, että hän rakastaisi Kagomea. Tämä kohtaus oli vähän ankea. Osoittaa hyvin sen, kuinka itsekäs ja jopa tunneköyhä Inuyasha on. Ei sitten pienintäkään paniikkia Kagomen puolesta. 

Jakso päättyy siihen, kun Hiten on hyökkäämäisillään Inuyashan kimppuun. 

 

Loppuarvio:

Tämä jakso oli ihan hyvä. Ei täydellinen, mutta hyvä.

  • Pidin erityisesti uudesta hahmosta, Shipposta. Hän on suloinen ja varmasti oiva lisä juoneen (ainakin oletan, että hänestä tulee pysyvä hahmo, sillä hän näkyy Intromusiikissa)
  • Tämänkertaiset viholliset Hiten ja Manten eivät oikein olleet mieleeni. Ainakaan vielä. Todennäköisesti seuraava jakso vietetään heidän parissaan. Eivät nämä viholliset ole huonoja hahmoja, mutta tässä kohtaa ehkä aavistuksen verran tylsiä. 
  • Tässä jaksossa alkoi olemaan taas jo hieman enemmän huumoria, suurin osa liittyen Shippoon. Ehdottomasti hyvä juttu! 
  • Ja lisäpisteitä vielä siitä, että Kagome on hahmona kehittynyt huimasti. Toivottavasti kehittyy vielä lisää. Olisi mukava nähdä Kagome kunnollisena naissankarina tulevaisuudessa. 
  • Minulla meni vähän maku Inuyashaan. En kuitenkaan pisteitä aio tästä rokottaa, sillä kyseessä on kuitenkin vain yksi hahmo ja se on vain tämän jakson aikainen käyttäytyminen Inuyashassa, mikä ärsyttää. 

 

Pisteet:

3+/5